
Deprinde pe tanar cu purtarea pe care trebuie s-o aiba; chiar daca va imbatrani nu se va abate de la ea.(Pilde 21:6)
marți, 23 decembrie 2008
HRISTOS SE NASTE, MARITI-L!

Rugaciune pentru aproapele

luni, 22 decembrie 2008
O icoana pentru un copil
Facem pe această cale un apel către toţi cei care doresc să fie alături de drama familiei tânărului preot Cosmin Vele, redactor la Radio Renaşterea, a cărui fetiţă de trei ani a fost diagnosticată cu leucemie acută limfoblastică. Un tratament reuşit nu poate fi asigurat decât la o clinică de specialitate din Viena, cu costuri foarte mari, mult peste posibilităţile acestei familii. Cu convingerea că o boală poate fi învinsă de iubirea creştină dintre oameni şi de încrederea în ajutorul lui Dumnezeu, îi rugăm pe toţi cei care doresc să sprijine această familie să o facă la:
BRD ClujCont în lei - RO19BRDE130SV39919001300
Titular de cont: Vele Valeriu Cosmin


Eu nu verific nimic, nu-mi trebuie dovezi, avem nevoie doar de inimi iubitoare. Puneti banutii in cont si veniti sa primiti daruri! Va astept.
Haideti sa mancam o prajitura mai putin si sa trimitem ingerul acesta la transplant!
Nicoleta
duminică, 21 decembrie 2008
Idei pentru ultimele zile de post


Pentru astazi la biserica, baclava cu nuci, alune de padure, arahide crude, susan si fructe uscate (curmale, stafide). Baclavaua se face la fel ca si cea cu nuca, doar ca se umple cu acest amestec, dupa dorinta si fantezia fiecaruia. In plus am adaugat in sirop vanilie. Am pozat ultima bucatica scapata din manute pofticioase.
Si am incheiat ziua cu gogosi simple, care s-au umflat foarte frumos si au fost delicioase.
Nicoleta
vineri, 19 decembrie 2008
O rochita de 30 de ani!


Si iata si Domnita de astazi, cu aceeasi rochita, innoita de dragostea bunicii:
joi, 18 decembrie 2008
Colinde, colinde

miercuri, 17 decembrie 2008
Sondaj
Si cum am aflat de curand ca in perioada interbelica exista o societate a femeilor ortodoxe, m-am intrebat daca ar putea fi de folos si in zilele noastre o asemenea societate. Nu stiu inca cu ce se ocupa atunci, desi banuiesc ca mai mult de probleme caritabile.
Am lansat un sondaj tocmai in ideea asta, de a vedea daca femeile ortodoxe isi mai doresc si mai au timp de a face lucruri impreuna. Asa ca va invit sa "votati", il gasiti in coloana din dreapta.
Nicoleta
marți, 16 decembrie 2008
Rugaciune pentru aproapele

Marie, Maica Preacurata, ceea ce ai purtat in pantecele tau cel binecuvantat pe Mantuitorul a toata lumea, inconjoara-ma pe mine, pacatoasa, cu dragostea ta de Maica si du rugaciunea mea la Fiul tau si Dumnezeul nostru, ca sa-mi binecuvanteze pruncul pe care-l port in pantece si sa ma invredniceasca sa-l aduc la lumina in chip firesc si sanatos, intarindu-ma cu puterea dreptei Sale, intru care bine am nadajduit. Amin.
vineri, 12 decembrie 2008
Lacrimile copilariei

- - in situatia unui copil mic care plange pentru ca are o nevoie, luati-l in brate, dragaliti-l, hraniti-l, plimbati-l. Nu stie sa se exprime altfel, iar la primul semn de santaj lasati-l in patut pentru o repriza sanatoasa de plans
- - daca aveti o situatie din a doua categorie, luati copilul in brate, oferiti suport, caldura: "Stiu ca esti suparat, poate gasim impreuna o solutie", "Stiu ca esti suparat, poti plange pana te simti mai bine" sau alte raspunsuri empatice, in functie de motivul plansului. Cel mai important este sa nu criticam si sa nu negam sentimentele micutului
- - in situatia a treia cea mai buna metoda este sa ignoram comportamentul; asta e cel mai greu lucru: sa ne tinem limba in frau cand copilul urla langa noi, iar noi suntem pregatiti cu discursuri pline de invataminte. Ne obosim in zadar, ei oricum doresc altceva de la noi. Cea mai proasta solutie este sa ii dam doua la fund si apoi sa-i implinim dorinta, ca sa scapam de gura lui. Este momentul sa fim calmi, empatici, suportivi, dar fermi pe pozitie: "Iti inteleg supararea ca nu putem cumpara obiectul x". Nici cearta, nici palmele, nici trimisul in camera nu sunt eficiente pe termen lung. Sigur ca e usor sa ii dai doua si apoi sa-i iei ce-si doreste, dar in situatia asta e bine sa fim pregatiti pentru spectacole asemanatoare in viitor. Copiii au un dar deosebit de a uita pedepsele care n-au legatura cu situatia (o palma pentru ca plange ca nu-i luam o masinuta), mai ales daca obtin ce-si doresc; e doar un pret pe care trebuie sa-l plateasca.
Lacrimile sunt firesti, le folosim si noi, iar unii le dorim in viata duhovniceasca. Ce exprima ele e mai greu de descoperit, dar cu putin exercitiu fiecare mamica poate gasi solutii eficiente si pline de dragoste pentru a-si calma micutul si a-l invata sa nu foloseasca lacrimile ca pe o arma si nici sa si le reprime.
Nicoleta
miercuri, 10 decembrie 2008
Rugaciune pentru aproapele

duminică, 7 decembrie 2008
Tort de post


sâmbătă, 6 decembrie 2008
Bucura-te,Sfinte Nicolae!

miercuri, 3 decembrie 2008
O minune a Sfintei Varvara

marți, 2 decembrie 2008
Rugaciune pentru aproapele

luni, 1 decembrie 2008
Cozonac

Am avut nevoie de :
-500 gr de faina,
-drojdie corespunzatoare cantitatii de faina
-3 linguri de zahar,
-4-5 linguri de ulei
-300 ml de lichid caldut (se poate apa sau suc, eu am folosit Tedi, da o culoare frumoasa cozonacului)
-un praf de sare
-pentru umplutura: 200 gr nuca, 2 linguri cacao, 5-6 linguri de zahar, zahar vanilat, cateva linguri de apa. Se amesteca ingredientele si se pun pe foc pentru cateva minute, mai mult pentru a se incalzi decat pentru ale fierbe. Umplutura trebuie sa fie groasa, sa nu curga.
Se framanta un aluat ca de cozonac, care se lasa la dospit pana isi dubleaza cantitatea. Se intinde o foaie pe care se intinde umplutura, in strat subtire.

Se aseaza in tava rotunda cu taietura in sus (imi pare rau ca nu am poza si cu faza asta, mi s-a descarcat aparatul). Se lasa la crescut inca 30 minute. Se coace la 180 grade timp de 25-30 minute (face proba cu scobitoarea pentru a fi sigure ca s-a copt).
Are avantaje multiple: rata de esec 0, se face repede, este delicios plin de crema, poate fi dus la biserica pentru a fi impartit.
Pofta buna
Nicoleta
La Multi Ani, Romania mea!
Oare vom fi si noi capabili sa ne sacrificam egoismul pentru copiii nostri?




duminică, 30 noiembrie 2008
Lacrimi de Domnita
Si ne asezam la masa...dar Domnita e decisa sa ofere un spectacol memorabil, din pacate. Incepe sa se foiasca in scaunul ei, sa traga de toate lucrurile de pe masa, nu mananca, se miorlaie cum numai ea stie!
Buni e impresionata, ar face orice sa-i fie bine micutei, matusa la fel, se ofera sa o ia sub aripa ei protectoare.
Mami insa are o alta solutie; ia Domnita de-o aripa si ii sopteste la ureche ce se va intampla: va merge sa stea singurica in patutul ei pentru cinci minute. Domnita protesteaza, incepe sa planga, ar face orice sa nu stea acolo. Singura in patutul ei plange cu note tragice, dar fara lacrimi, parca ar promite sa se poarte frumos. Cele cinci minute se scurg relativ repede, timp in care la masa s-a lasat liniste, buni mai ca plange, ceilalti asteapta continuarea...Mami merge si ia Domnita, care inca suspina, dar nu mai plange, vorbeste si e dispusa sa participe la masa. Ne asezam la masa si toata lumea mananca linistita, inclusiv vedeta episodului, domolita ca prin minune de pedeapsa.
Uneori ii prinde bine sa planga un pic...
joi, 27 noiembrie 2008
Placinta cu spanac si tofu

miercuri, 26 noiembrie 2008
Postul e in firea noastra

marți, 25 noiembrie 2008
Rugaciune pentru aproapele

Gardasil - un experiment periculos

"DACA AVETI COPII SAU INTENTIONATI SA AVETI, ACEST PLIANT VA PRIVESTE.
VACCINUL ANTICANCER - UN EXPERIMENT PERICULOS.
CE ESTE VACCINUL ANTICANCER DE COL UTERIN? Un vaccin cu scopul declarat de a preveni infectia cu virusul HPV (papilomavirusul uman, care pot duce la cancer de col uterin).
- A fost introdus recent în ţara noastră; începând cu noiembrie 2008 se desfăşoară prima campanie naţională de vaccinare, la fete de 10-11 ani;
- Se comercializează 2 tipuri de vaccin anti-HPV: Cervarix şi Gardasil (3);
LA CINE APARE INFECŢIA CU HPV?
În mod sigur nu la fetele de 10-11 ani, vizate de campania Guvernului!
- Infecţia cu virusul HPV apare la femeile active sexual, nu la fetiţe!
- Obiceiurile sexuale sunt un factor determinant în infecţia cu HPV (9).
CÂND APARE CANCERUL DE COL UTERIN?
- Acest cancer apare după infecţia cu virusul HPV (unul din tipurile oncogene) pe un „col uterin receptiv” -adică deja afectat de boli cu transmitere sexuală (gonoree, candidoză, trichomoniază)-precum şi de alţi factori favorizanţi precum fumatul (7);
- Leziunile produse la nivelul colului uterin vor determina o modificare la nivelul genelor oncogene, provocând formarea cancerului; aceste modificări pot fi produse şi de către contraceptive orale precum şi alţi factori mai puţin cunoscuţi (8);
- Progresia de la infecţia iniţială la leziunile preinvazive şi, ulterior, cancer invaziv (cancer în fază tardivă), necesită o perioadă de chiar şi 10 ani sau mai mult (10).
CÂT DE EFICIENT E VACCINUL?
Nu se ştie încă!
- În momentul de faţă nu există încă date care să dovedească eficienţa vaccinării anti-HPV în prevenţia cancerului invaziv. Va trece încă destul timp până când astfel de date vor deveni disponibile, pentru că vaccinul se utilizează pe plan mondial de doar câţiva ani, în timp ce perioada de la infectarea cu HPV până la apariţia cancerului invaziv este frecvent de peste 10 ani (11);
- Din acelaşi motiv, există prea puţine date inclusiv despre efectele pe termen lung ale acestui vaccin (12).
CE ŞTIM SIGUR DESPRE VACCIN?
- Că vaccinul nu vindecă o infecţie deja existentă! (4);
- Că are efecte secundare!
CARE SUNT EFECTELE SECUNDARE?
- mâncărime, roşeaţă sau durere la locul injecţiei, febră, greţuri;
- şoc anafilactic şi epilepsie;
- paralizii;
- atacuri de panică şi tulburări circulatorii;
- stare de rău, dureri de cap şi de spate;
- căderea părului şi amenoree secundară (lipsa menstruaţiei);
- tulburări de sensibilitate, dureri articulare, erupţii pe piele, oboseală accentuată, ameţeli;
- lipsa poftei de mâncare, depresie;
- ameţeli, tremurături, parestezii (senzaţie de arsură) la picioare şi la faţă;
- meningită virală;
- deces (14, 17).
Până în iunie 2008, în SUA erau înregistrate aproape 9.000 de efecte adverse, inclusiv 10 pierderi de sarcină (17).
CAZURI MORTALE: În SUA s-au raportat 25 de decese posibil asociate cu Gardasil (16). Alte două decese după vaccinare s-au constatat în Germania şi Austria (15).
Din aceste motive, noi nu încurajăm vaccinarea. Decizia vă aparţine.
DE CE ESTE GREŞITĂ ACEASTĂ PREVENŢIE (VACCINAREA)?
- Premizele de la care se pleacă pentru prevenirea cancerului de col sunt greşite; se crede că vaccinul va rezolva totul şi nu se iau în considerare cauzele directe ale infecţiei şi bolii: relaţiile sexuale de la o vârstă fragedă; partenerii multipli; contractarea bolilor cu transmitere sexuală (gonoree, etc.); fumatul; folosirea contraceptivelor orale, etc. Toţi aceşti factori favorizează producerea cancerului de col uterin.
- În locul eliminării cauzelor, riscăm să ne îmbolnăvim copiii (fetele) administrându-le un vaccin încă insuficient testat şi mai ales cu multe efecte secundare.
DACĂ NU MĂ VACCINEZ, CUM MĂ POT APĂRA DE CANCER?
- Evitaţi factorii fazorizanţi de mai sus;
- Efectuaţi Testul Babeş-Papanicolau de două ori pe an, dacă aţi început activitatea sexuală (16).
DE CE NUMIŢI VACCINAREA “EXPERIMENT PERICULOS”?
Pentru că vaccinul HPV nu este pe deplin testat, evaluarea sa urmând să se încheie în sept. 2009 (16). Copiii dvs. au fost aleşi să fie „cobai”.
DE CE AR APROBA GUVERNUL ADMINISTRAREA UNUI VACCIN INSUFICIENT TESTAT?
Pentru că „este vorba despre bani”. Marile concerne farmaceutice acordă comisioane importante distribuitorilor de medicamente şi nu ar fi prima dată când statul lezează interesele cetăţenilor, preferându-le pe cele ale afaceriştilor.
CUM ÎMI POT FERI COPIII DE ACEST VACCIN?
Orice părinte are dreptul de a refuza vaccinarea copilului său, semnând o declaraţie pe propria răspundere. Nici un vaccin nu poate fi administrat “obligatoriu”.
Bibliografie:
1), 4), 12), 16). Dr. Christa Todea Gross. Îndrumarul Federaţiei Organizaţiilor Ortodoxe Provita din România. Editura Renaşterea, Cluj 2008, p. 331-335;
7), 8). Dr. Traian Ciucă. Boli transmisibile pe cale sexuală. Editura Ştiinţifică, Bucureşti, 1993, p. 59, 66;
3), 10), 11). http://medic.pulsmedia.ro/
9). Dr. Genoveva Tudor. Bolile Homosexualilor - Un documentar medical la zi, Editura Christiana, Bucuresti 2005, pp. 102-103.
14). http://www.sanego.de/Medikament_Gardasil
15). Hans U. P. Tolzin, http://www.impf-report.de
16).http://www.judicialwatch.org/documents/2008/JWReportFDAhpvVaccineRecords.pdf
17).http://www.judicialwatch.org/documents/2008/Gardasil_VAERS_All.pdf
Mai multe informaţii la www.provitabucuresti.ro/gardasil-cervarix/
ASOCIAŢIA CREŞTIN-ORTODOXĂ
”PRO-VITA”
pentru născuţi şi nenăscuţi
Filiala Bucureşti
O.P. 1 – C.P. 410
Tel. 0728.673.673; fax 031 815.27.80
E-mail: provitabucuresti@yahoo.com
Web: www.provitabucuresti.ro/gardasil-cervarix"
Nicoleta
duminică, 23 noiembrie 2008
Copii destepti si cuminti

vineri, 21 noiembrie 2008
Pentru Irina...





Bucataria de post


Avem nevoie de:
- 1 pachet foi de placinta
- 100 ml ulei
- 1 litru lapte de cocos (preparat conform retetei de aici)
- 5-6 linguri de zahar +3-4 linguri pentru sirop (eu am folosit zahar brun care este mai putin dulce, astfel ca am marit cantitatea cu 2 linguri)
- 100 mg amidon de porumb (se poate folosi si faina)
- 1 plic esenta naturala de vanilie
Se prepara mai intai o budinca din lapte, zahar, amidon (dizolvat initial in cateva linguri de lapte), in care la sfarsit se adauga vanilia. Daca dupa ce s-a racorit budinca este prea moale, se poate adauga o lingura de gris, fara a mai fierbe.
Se unge tava cu putin ulei sau nu (daca e antiaderenta), se pune prima foaie in tava si se unge cu ulei; se procedeaza la fel cu jumatate din foi, la mijloc se adauga budinca, care se acopera cu restul de foi unse la fel ca primele. Se taie in bucati potrivite si se da la cuptor 30 minute, la foc mediu. Intre timp se prepara siropul din zahar si 5-6 linguri de apa (in functie de marimea tavii poate fi necesara o cantitate mai mare de sirop).
Cand placinta este gata, se toarna peste ea siropul (in special pe margini) si se mai lasa la cuptor inca 5 minute. Se scoate si se acopera cateva minute cu un servet.
Este delicioasa, crocanta si cu gust delicat de vanilie.
Sfaturi:
- incercati sa imbracati, cu foile de sub budinca si marginile tavii.
- nu faceti exces de sirop, foile trebuie sa fie crocante nu moi; si n-o lasati prea mult timp acoperita
- e bine ca budinca sa fie mai moale decat prea batoasa.
Sursa fotografiei.
Nicoleta
joi, 20 noiembrie 2008
Rugaciune pentru aproapele

miercuri, 19 noiembrie 2008
marți, 18 noiembrie 2008
Icoanele pe sticla ale mesterilor populari din Transilvania
%5B1%5D.jpg)


sâmbătă, 15 noiembrie 2008
Bucataria de post

vineri, 14 noiembrie 2008
Ganduri la inceput de post
