Un tort cremos cu crema foarte foarte buna. Noua ne-a placut.
Pentru blat(am folosit un pahar de 200 ml):
- un pahar suc de portocale + un pahar lapte de banana (o banana mica mixata cu jumatate de pahar de apa); am pus banana pentru ca ajuta la legarea aluatului
- un pahar ulei;
- 3 pahare faina;
- un pahar de zahar (aici puteti pune mai mult daca il doriti mai dulce)
- un plic praf de copt:
- o lingurita bicarbonat de sodiu;
- coaja rasa de la 2 portocale
Se amesteca separat ingredientele uscate si cele lichide, apoi cele lichide (e bine sa fie amestecate cu mixerul pentru a face bule) se toarna peste cele uscate. Dupa amestecare rezulta un aluat putin mai gros decat cel de che care se pune la copt in tava rotunda, 45 minute la foc mic. Inainte de a fi scos se face proba cu scobitoarea; nu se lasa prea mult in tava pentru ca se umezeste. Sfat: e bine ca blatul sa fie facut din timp, cu una-doua zile inainte, astfel are timp sa se usuce bine. Al meu nu a iesit foarte inalt, dar am reusit sa-l tai in trei.
Crema:
- 750 ml suc de portocale
- 250 ml smantana de soia (poate lipsi si atunci se une 1 litru de suc de portocale)
- 2 plicuri pudding cu cacao sau 6-7 linguri amidon si una - doua de cacao (eu am avut plicuri de pudding si am vrut sa scap de ele)
- 150 g ciocolata amaruie (eu am folosit o ciocolata Dark Orange si 1/2 obisnuita)
- 6-8 linguri de zahar (depinde de cat de dulce este sucul de portocale)
Sucul de portocale si smantana se pun la foc impreuna cu zaharul, puddingul se dizolva in cateva linguri de suc si se apauga peste amestecul de pe foc. Cand crema se ingroasa se pun si tabletele de ciocolata rupte in bucatele; se amesteca pana la topirea ciocolatei. Crema se lasa la racit.
Se umple blatul cu aceasta crema si se decoreaza cu felii de portocale.
Si sectiunea:
Pofta buna.
Nicoleta
2 comentarii:
arata super, zici ca e tort obisnuit
Asa e, iar crema a fost chiar mai buna decat cea de la un tort de dulce!
Trimiteți un comentariu