Falafel la cuptor cu lipie facuta in casa, salata de varza rosie, castraveti murati si rosii.
Eu nu ma impac prea bine cu prajelile, asa ca am facut falafel din naut (1/2 kg, inmuiat peste noapte si matuntit in robot), un morcov, patrunjel, marar, usturoi (muult), 2 cepe, ulei, sare, 50 gr susan (jumatate maruntit, jumatate lasat intreg). Le-am copt in cuptor 25-30 minute, la foc mediu. Reteta lipiei este aici.
Tofu pe grill cu salata de rosii, masline si ceapa rosie:
Pentru astazi la biserica, baclava cu nuci, alune de padure, arahide crude, susan si fructe uscate (curmale, stafide). Baclavaua se face la fel ca si cea cu nuca, doar ca se umple cu acest amestec, dupa dorinta si fantezia fiecaruia. In plus am adaugat in sirop vanilie. Am pozat ultima bucatica scapata din manute pofticioase.
Si am incheiat ziua cu gogosi simple, care s-au umflat foarte frumos si au fost delicioase.
Nicoleta
Un comentariu:
ce bine arata toate!as face si eu niste gogosi, dar recunosc ca mi-e cam leneee...
Trimiteți un comentariu