joi, 27 noiembrie 2008

Placinta cu spanac si tofu

Din cantitatile de mai jos rezulta doua portii in tava rotunda cu diam de 26 cm
Ingrediente:

-500 g faina de oricare fel doriti

-100gr gris

- drojdie uscata sau proaspata corespunzatoare cantitatii de faina

- 1 lingurita sare

- 4 linguri ulei

-300 ml apa calduta.

Pentru unplutura:

-1 kg spanac proaspat

-2 lingurite pasta de tomate

- sare

-3 linguri ulei

-1 ceapa

-3-4 catei de usturoi

-200 gr tofu (eu am avut cu chimen)

Se dizolva drojdia in apa calduta si se lasa la dospit 10 m inute; apoi se framanta un aluat cu faina, grisul, uleiul si sarea. Aluatul trebuie lasat la dospit 30 minute.

Intre timp se pregateste umplutura. Spanacul se curata, se spala si se opareste. Intr-o cratita se pun uleiul, cateva linguri de apa, ceapa, 2 catei de usturoi tocati si se fierb cateva minute, se adauga spanacul bine scurs (se pastreaza o cana de zeama de spanac, poate fi necesara la fierberea acestuia) si pasta de tomate. Se fierb impreuna 10-15 minute. La sfarsit se adauga tofu zdrobit cu furculita si usturoiul ramas. Se potriveste de sare si eventual piper (eu nu am pus pt ca a mancat si Domnita).Sfat: daca vi se pare compozitia de spanac prea moale puteti adauga 1-2 linguri de gris.

Aluatul sa imparte in patru si se intind foi, doua mai mari pentru a acoperi si marginile tavii si doua mai mici. Se pune foaie pe fundul tavii, la mijloc se pune umplutura de spanac si se acopera cu foaie. Foaia de deasupra se inteapa cu furculita. Se coace la foc mediu 20-25 minute.

2 comentarii:

Irina spunea...

mmm, ce bine arata. Cred ca merge si cu ciuperci

nicoleta spunea...

Da, Irina, merge si cu ciuperci si cu masline.