marți, 17 februarie 2009

Minunea noastra de azi


De obicei sunt o persoana atenta la ce se intampla in jurul meu, desi mai am momente in care sunt distrata si nu stiu ce fac cu lucrurile...

Iar azi am trait o minune. Coboram carutul cu domnita pe o rampa din fata unui magazin; cum rampa facea un mic cot am incetinit din viteza cu care incercam sa o distrez pe micuta. Atunci am observat doi barbati care m-au urmat si apoi s-au intors, au urcat rampa si au coborat pe scari. Initial m-am gandit ca au renuntat la varianta rampii tocmai pentru ca eu ma miscam cam greu, dar instinctiv am dus mana la buzunar. Iar portofelul nu era acolo...In primul moment m-am gandit ca nu l-am pus in buzunar si am inceput disperata sa-l caut; curand am realizat ca nu este nici in carut, nici in alta parte in posesia mea; si m-a apucat si mai tare panica. Nu banii erau motivul disperarii mele ci actele si cardul; ma si vedeam alergand cu copilul in brate pe la politie sau la banca!

M-am gandit ca cei doi si-au insusit obiectul ce imi apartinea, dar mi-a trecut prin cap si ca e posibil sa-l fi lasat in magazin (cu toata neatentia mea, nu mi s-a intamplat lucrul asta pana acum).

In gand am spus "Sfinte Mina, ajuta-ma!" si am plecat dupa cei doi, care inca se mai vedeau... Nu m-am gandit nici o clipa ca voi iesi din situatia asta fara sa fiu pagubita, dar am plecat dupa ei in speranta ca vor lua banii si vor abandona restul pe strada si aveam o mica sansa sa-mi recuperez actele.

Nici nu va imaginati asa o scena: eu impingand disperata carutul in urmarirea infractorilor! Am traversat, inca ii mai vedeam, unul dintre ei s-a intors si probabil m-a vazut si au intrat pe o alee intre un bloc si o curte. Cand am ajuns in dreptul aleii unul dintre ei arunca portofelul meu pe un garaj. L-am vazut, am strigat la el (de unde atata curaj?!) si am rugat un trecator sa ma ajute. Surprinzator s-au intors spre mine, (desi trecatorul s-a oprit nu a schitat nici un gest) si le-am cerut sa-mi inapoieze obiectul (cat tupeu din partea mea!). Culmea este ca s-au conformat: cel mai tanar l-a ajutat pe cel care a aruncat portofelul pe garaj sa-l recupereze si mi l-au inapoiat dintr-o zvarlitura; apoi s-au facut nevazuti.

Nu stiu ce i-a oprit pe cei doi, dar e clar ca nu de mine s-au temut; nu puteam sa fug dupa ei, nu puteam sa ma lupt cu ei si nici sa fac scandal nu avea nici un sens. Stiu sigur ca Sfantul Mina nu a intarziat sa ma ajute. Toata scena a durat aproximativ cinci minute. Si, da, continutul portofelului era intact! E adevarat ca te poti pune cu o femeie de 50 de kg cu un copil mic dupa ea, dar nu te poti pune cu Sfintii lui Dumnezeu!


MINUNAT ESTI, DOAMNE, INTRU SFINTII TAI!

9 comentarii:

Georgiana spunea...

Nicoleta, cat ma bucur pentru minunea pe care ai trait-o!
Nu mai imi ramane decat sa spun: Slava Domnului si Sfintilor Lui!

me spunea...

Mare este Dumnezeu!!

@irina_sweet_home spunea...

mare este Domnul intru sfintii Lui!
slava Domnului ca s- terminat cu bine!

eu de asta n-am portofel, tin actele si banii in diverse buzunare ale gentii.

Iulia spunea...

Ma bucur mult ca s-a terminat totul cu bine! Sfantul Mina e intr-adevar grabnic ajutator! Slava Domnului!

ivona spunea...

DA, minunat este Dumnezeu intru sfintii Sai!Si tot minunat este curajul omului cu credinta in Dumnezeu.

Anonim spunea...

extraordinar! am povestit si eu despre o mine a Sf. Mina aici: http://viatalatara.wordpress.com/2008/11/11/o-minune-a-sfantului-mina/

nicoleta spunea...

Si eu ma bucur ca s-a terminat cu bine, mai ales ca eram si cu Maria dupa mine si n-as fi vrut sa se intample nimic rau.
Ma gandeam aseara la ce s-a intamplat si nu gasesc alta explicatie decat ca Sfantul Mina i-a zapacit pe hoti asa de tare ca nu au mai stiut ce sa faca...

Ana spunea...

Oh,minunat!!!! Da,Sfantul Mina e grabnic ajutator,si mie mi a ajutat, intr-un mod mai altfel dar de ajutat m a ajutat de am scapat de o mare grija Slava Domnului ca s a terminat cu bine! mult curaj ai avut...

adriana spunea...

si mie mi s-a intamplat sa primesc ajutor imediat dupa ce m-am rugat la sfinti...voi copia maine pe blog din Sfantul Teofan Zavoratul, sa vedeti cum ne sunt ascultate rugaciunile de catre sfinti.Doamne ajuta!