vineri, 27 februarie 2009

Calatorie spre Inviere


"Ce bine e sa fie fratii impreuna". N-am simtit adevarul acestor cuvinte atat de intens pana cand nu am participat la calatoria din Postul Craciunului. Iata ca Natalia ne aduce din nou bucurie, invitandu-ne sa urmam Domnului, impreuna, pe cale ce duce spre Inviere.

Impreuna in postire, in cugetare la cele dumnezeiesti, in rugaciune, in bucurie...Intotdeauna drumul impreuna este mai usor, iar destinatia pare mai aproape.

Mai jos este o parte din mesajul Nataliei, pentru cei ce doresc sa ne insoteasca in aceasta calatorie minunata:

"- să ţinem postul alimentar, care ne uşurează şi ne disciplinează trupul (pentru cei care au binecuvântare de la duhovnic să nu ţină partea alimentară, rămân multe alte feluri de post)
- să înmulţim programul zilnic de rugăciune
- să ne întâlnim cu toţii în rugăciune în fiecare seară, la ora 22 (detalii pe coloana din dreapta, sus,

iar pomelnicul cu împreună călătorii pe coloana din stânga)
- să reducem navigatul pe internet şi să îl înlocuim cu lecturarea de cărţi, care are altă aşezare şi fixare în suflet
- să zâmbim mult, să iertăm, să întindem mâini de ajutor
- să nu mai răspundem atunci când cineva ne greşeşte sau ne răneşte
- să îl încredinţăm Domnului printr-o rugăciune şi să îl binecuvântăm pe fiecare om pe care ni-l trimite Dumnezeu, în fiecare zi.

Aştept şi propunerile voastre, aşa cum aştept şi să vă alăturaţi acestei împreună-călătoriri spre Înviere, printr-un comentariu sau mail sau oricum puteţi da de veste. Nu trebuie să aveţi blog, nu trebuie nimic, doar să îmi spuneţi numele, ca să alcătuim un pomelnic comun. În rest, fiecare contribuie cu ce poate şi crede că este de folos, nimic nu este „obligatoriu” în afară de rugăciune, care este cea mai importantă. Vă aştept cu mare drag,
Natalia"
Nicoleta

Un comentariu:

adriana spunea...

nicoleta, ma bucur sa fim impreuna caltori in acest pelerinaj propus de Natalia.