Astazi este prima zi din saptamana alba, asa ca am hotarat sa nu pierd nici o clipa din beneficiile consumului de peste. In plus am lasat sotul sa plece fara mancare la serviciu, asa ca trebuia sa pregatesc ceva special.Si, iata:
Somon cu sos de iaurt, ghimbir si cimbru.
Reteta e simpla. Saptamana trecuta am tot mancat sos de ghimbir, in special cu pui (dar am folosit si ca baza pentru pizza), asa ca acum eram curioasa daca gustul minunat al ghimbirului se potriveste si cu pestele. Conculzia, se potriveste foarte bine, cel putin noua ne-a placut.
Iata si reteta:
- somon (am avut unul mititel, cam 450 gr, dar a fost suficient pentru o cina in 3) pus pe gartar dupa ce a fost presarat cu sare si cimbru
- sos alb: 100 ml iaurt (cam subtirel al meu), 2-3 cm radacina de ghimbir, 3 catei de usturoi (sosul nostru a iesit destul de usturoiat, cantitatea se poate reduce), 0 lingura ulei de masline, sare, o lingurita cimbru uscat. Toate ingredientele se maruntesc si se amesteca cu ajutorul unui blender.
In sosul acesta se pun bucatile de somon imediat ce au fost luate de pe gratar.
Se serveste cu paine de casa din faina integrala cu rozmarin
Un comentariu:
Multumesc pentru reteta de sos ,a fost foarte buna!Asa cum am spus data viitoare am sa fac portie dubla!Iti doresc o zi frumoasa!
Trimiteți un comentariu