joi, 6 noiembrie 2008

Rugaciune pentru aproapele


Ma straduiesc sa contiuni aceasta initiativa a rugaciunii in grup, desi ma mira putin faptul ca sunt atat de putine "solicitari".

Deci va astept sa postati la comentarii persoanele sau situatiile care credeti ca au nevoie de rugaciune. Aceasta poate fi un acatist, o metanie, un Doamne miluieste, pomenirea la Sfintele slujbe ale bisericii, fiecare dupa cum poate.


Iata lista din aceasta sapatamana:

-Daniela, preoteasa care are nevoie de tot ajutorul nostru. O gasiti si aici: http://isabellelorelai.wordpress.com/

- Nasica mea, Elena, care sufera de o boala grava si cam fara leac;

- verii mei Ovidiu si Adriana, care anut trecut cam pe vremea asta si-au pierdut baietelul, Domnul sa-i intareasca;

-Alexandru si familia lui, care au pierdut casa in urma unui proces si vor fi evacuati la inceputul anului viitor.


-Iustin Mihai, un baiat cu ADHD si cu probleme de adaptare


Rugaciune pentru cel bolnav

Preaputernice şi slăvite Doamne Iisuse Hristoase! Tu, Care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, Care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!Mântuieşte-l, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul său. Că noi neputincioşi suntem şi nu îl putem ajuta dacă nu ne vei lumina cu harul Tău.De e voia Ta, îl poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele sale, tămăduindu-l cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea.Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-te de robul Tău, potoleşte-i fierbinţeala, alină-i suferinţa, ridică-l din patul durerii.Să îi fie această încercare prin care trece spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor.Şi dacă îi e de folos să ducă mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră. Dăruieşte-i lui răbdare şi linişte, alungând de la el toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fie îngenuncheat de durere şi să cârtească sau să cadă în patima mâniei.Ajută-l, Iubitorule de oameni, ca văzând el mila Ta să cadă la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să se învrednicească să audă glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.

Niciun comentariu: