
Deprinde pe tanar cu purtarea pe care trebuie s-o aiba; chiar daca va imbatrani nu se va abate de la ea.(Pilde 21:6)
duminică, 19 decembrie 2010
Ce mai citim...

duminică, 5 decembrie 2010
Tot Maria...
- Mmmmm, ciocolatica asta e umpluta cu pasta de dinti!
luni, 22 noiembrie 2010
Maria...
Cu toate aceste preocupari deloc moderne, nu pot sa nu notez in acest jurnal al meu dulceturile Mariei:
Maria, expert lingvist, se uita la Emanuel care jumuleste de zor o revista. Vine in viteza la mine:
- Mami, Emanuel a guguloit ziarul!
Maria, actrita in devenire, este foarte suparata si plange de zor in sufragerie. Cand se linisteste vine in in dormitor unde eu ma joc cu Emanuel si vrea sa se impace cu noi. Dupa cateva complimente bine plasate, spune:
- ...si nici nu s-au uscat...
- (eu) ce nu s-a uscat?
- (ea)...lacrimile pe obraz!!
marți, 14 septembrie 2010
Parintele Sofian Boghiu

duminică, 12 septembrie 2010
Leapsa
Cate carti ai citit pana acum in 2010?
Sincer nu prea stiu, vreo 20, dar mai subtirele …Cateva titluri :
Imn pentru crucea purtata – Virgil Maxim,
Doamne, strigat-am – Aspazia Otel Petrescu,
Marturisiri din mlastina disperarii- Dumitru Bordeianu
Audienta la un demon mut- Parintele Savatie Bastovoi
Despre educatie- Sfantul Vladimir, Mitropolitul Kievului
Profesorul Nicolae Paulescu sau stiinta marturisitoare,
Jane Eyre - Charlotte Bronte
Cate carti de fictiune si cate de non-fictiune?
Doar vreo 4 de fictiune.
Care este proportia de scriitori barbati/femei ?
Mult mai multi barbati.
Care este carte preferata citita pana acum in 2010 ?
Doamne strigat-am.
Care este cartea care ti-a placut cel mai putin pana acum in 2010?
Doua milioane de kilometri in cautarea adevarului - Klaus Kenneth
Ai inceput vreo carte si nu ai putut sa o termini ?
Prin fereastra temnitei-Sfantul Nicolae Velimirovici
Care este cea mai veche carte citita ?
Nu stiu sigur, dar printre primele carti citite se afla povestile fratilor Grimm.
Cea mai veche carte de la noi din biblioteca este o Santa Scriptura de la 1874, mostenita de la nasul meu, aproape impecabil pastrata, doar catea fire de scotch o strica.
Dar cea mai noua ?
Parintele Arsenie Boca- Despre dragostea Lui Dumnezeu fata de oameni
Cea mai lunga si cea mai scurta carte ?
Lunga : Sfanta Scriptura
Scurta : povestile prescurtate pe care le citesc Mariei
Cate carti imprumutate si/sau de la biblioteca ?
Nici una. Abia reusesc sa citesc ce cumpar, desi in copilarie locul meu preferat era biblioteca oraseneasca din Campina, iar din perioada facultatii am amintiri minunate legate de BCU M. Eminesc din Iasi
Cate carti citita sunt traduceri ?
Mai bine de jumatate
Care este cel mai citit autor anul acesta ?
Nu stiu.
Ai recitit vreo carte ?
Daaa, Capra cu trei iezi, Punguta cu doi bani, chiar de mai multe ori pe zi J
Care este personajul preferat din cartile citite pana acum ?
Domnisoara Firicel ma incanta si ma amuza teribil
Ce tari ai vizitat prin cartile citite ?
Anglia, India, tari din America de sud, Elvetia, Germania
Ce carte nu ai fi citit daca nu ti-ar fi fost recomandata ?
Doua milioane de kilometri in cautarea adevarului
Ca scriitori descoperiti in 2010 ai vrea sa citesti mai mult ?
Virgiliu Gheorghiu
Este vreo carte a carei lectura iti pare rau ca ai amanat-o ?
Monahii purtatoare de lumina in intunericul comunist - ierom. Siluan Antoci
Mi-a placut tare mult acest exercitiu si mi-a redeschis apetitul pentru lectura, asa ca plec sa citesc. Daca va place leapsa asta, astept cu drag sa citesc ce-ati citit !
duminică, 5 septembrie 2010
Casuta Sfantului Ioan Rusul
De curand am aflata ca parintele Macarie, staretul Manastirii Sfantul Ioan Rusul din Slobozia vrea sa faca o casuta pentru sfant: adica o racla pentru sfintele moaste.
Pana acum acestea sunt tinute intr-o cutiuta de lemn, dar cu siguratnta Sfantul merita o casuta mai potrivita. Pentru acest lucru este nevoie de argint, aur sau banuti - pot fi donate oricare dintre acestea. Daca aveti bijuterii care nu va mai folosesc, din aur sau argint, sau monede de argint (era un obicei mai demult sa se puna monede in baita copilului dupa botez) pe care vreti sa le donati sau puteti ajuta cu ceva banuti, cu siguranta Sfantul Ioan Rusul nu va lasa nerasplatita bunatatea voastra.
Cum le puteti trimite aflati de aici.
miercuri, 11 august 2010
vineri, 23 iulie 2010
De-ale Mariei...
- M-am maritat!
- !!??
(stiti vorba: pana te mariti iti trece)
marți, 6 iulie 2010
Cum sa cumperi biscuiti cu banuti imaginari si La Multi Ani!
marți, 29 iunie 2010
Cum putem trece cu bine prin cezariana

Nasterea prin cezariana poate fi o cruce greu de dus, poate nu fizic, desi dureri exista si se prelungesc uneori destul pentru a ne pune rabdarea la incercare. Dar atrage dupa sine intrebari fara raspuns, vini nemarturisite si dorinte imposibile, uneori.
Experienta celor doua cezariene m-au invatat multe legat de recuperarea rapida si eficienta a mamei dupa o operatie majora facuta la un om sanatos.
Prima cezariana a fost facuta de urgenta, Maria a fost scoasa la nici cinci minute de la anestezie, iar eu am bajbait putin pana am stiut ce este mai bine sa fac.
Emanuel s-a nascut prin cezariana «la rece « (varianta nasterii naturale dupa cezariana este disponibila pentru cine doreste doar in spitalele private din Romania), iar eu am fost pregatita. Desi interventia a doua mi s-a parut mai dificila si mai dureroasa, recuperarea a fost mult mai rapida si usoara, asta datorita si experientei anterioare.
Iata cateva lucruri care m-au ajutat a doua oara :
- mai intai am avut norocul sa nasc ambii copii intr-un spital prieten al copilului, cu rooming in, alaptare, copilul adus la mama cat mai rapid dupa nastere. Pe Maria mi-au adus-o la jumatate de ora dupa nastere, iar apoi, desi eram in ATI, mi-o aduceau la doua ore s-o alaptez. Iar dupa mobilizarea din pat au lasat-o cu mine tot timpul. Pe Emanuel l-am nascut seara, l-am primit la alaptat la o ora dupa ce am nascut (l-ar fi adus mai repede, dar aveau o urgenta) si mi l-au adus de tot atunci cand l-am cerut, imediat ce m-am dat jos din pat.
- Una dintre durerile mamicilor care nasc prin cezariana este detasarea pe care o simt legat de acest moment atat de important si minunat din viata lor. Vestea buna este ca aceasta detasare nu este data de modul in care vine pe lume pruncul ci de…benzodiazepine (dragele de ele!). Benzodiazepinele sunt folosite atat pentru calmarea mamei cat si pentru relaxarea musculara. Sunt chiar iubite de medicii anestezisti, dar atrag dupa sine acea stare de detasare, de parca mama nici n-ar fi acolo. Mie mi-a luat cateva luni pana m-am "prins" de ce m-am simtit asa la prima nastere…si mi-am confirmat presupunerea cu ocazia celei de-a doua . La Emanuel am rugat anestezista sa nu-mi dea benzodiazepine si totul a fost diferit. N-am simtit euforia endorfinelor pentru ca nu am nascut natural, dar am fost implicata emotional in nasterea fiului meu. Si nici n-am mai adormit dupa ce l-am vazut :)
- Mobilizarea rapida este alt lucru care m-a ajutat sa plec in doua zile din spital. La Maria am stat 20 de ore in pat pentru ca am nascut la pranz. La Emanuel am stat 10 ore. Diferenta a fost ca a doua oara n-am mai avut ameteli si m-am simtit in putere mai repede. Sigur, aceste lucruri depind foarte mult de toleranta fiecareia la durere (n-am avut peri-epidurala). Mie durerea mi s-a parut un barometru al limitelor mele fizice si l-am luat in seama, trecerea peste limitele organismului poate sa nu fie o idee buna in situatia unei operatii. Mobilizarea inseamna sa scapi de perfuzii, sonda si de anticoagulante.
- Grija pentru cel mic. Am avut ambii copii langa mine imediat ce m-am ridicat din pat. In ambele cazuri am primit oferta de la personalul medical sa ii aduc inapoi la nou-nascuti daca nu ma desurc. Dar m-am descurcat, desi au fost si momente mai grele. Maria s-a multumit tot timpul cu ce a supt, ea nu-i nici acum prea mancacioasa, dar Emanuel nu s-a saturat cu colostrul asa ca intr-o seara am cerut pentru el lapte praf. Nu consider asta o tragedie, mi se pare firesc sa hranesti copilul atunci cand ii este foame. Ca sa nu mai spun ca sunt si copilasi care fac hipoglicemie dupa nastere ; la noi nu se testeaza de rutina glicemia la nou-nascuti asa ca putin lapte poate face diferenta intre a pleca acasa cu un copil sanatos si a pleca cu un copil care a facut o convulsie in prima zi de viata! Ceaiul de chimen si anason si pusul la san al copilului cat mai mult si des cu putinta fac minuni pentru aparitia laptelui, chiar si in cazul cezarienei.
- Ce n-am facut de data asta si as face data viitoare (hihi) ar fi sa rog medicul sa-mi spuna ce face, astfel as avea un control mai bun al situatiei si n-as mai fi surprinsa sa aud un tipat de bebelus in sala de operatie :)
vineri, 18 iunie 2010
Dumnezeu este cu noi!

Acesta este noul nostru motiv de bucurie si multumire! Desi are aproape 3 saptamani, abia acum reusesc sa-mi adun gandurile pentru a va impartasi bucuria noastra.
Si ii multumim Domnului in fiecare moment pe care il impartasim alaturi de copiii nostri pentru aceste binecuvantari ceresti, pentru mila Lui revarsata peste noi prin ei, pentru ca sunt atat de minunati incat ne simtim nevrednici de aceste daruri. Desi initial nu ne puteam vedea decat ca parinti de fetite, acum simtim o mare bucurie ca il avem pe el, nu un baietel, ci pe el!
Nasterea lui a fost simpla, sau asa se poate considera, pe 31 mai, seara, prin cezariana. Recuperarea rapida, laptele venit cu viteza avand in vedere ce mancacios este, bucuria deplina prin intregirea familiei in doua zile. Pe toate le-am gustat din plin, asa cum facem cu fiecare minut de cand a aparut in viata noastra.
Cum l-a primit Maria pe fratiorul ei? Mai intai l-a studiat, apoi a venit sa verifice daca mai este ceva in burtica, am apasat burtica asteptand raspunsul pe care de obicei il primea de la fratiorul ei: un genunchi impins sau o miscare mai ampla. Nimic. Ma intreaba unde este Emanuel din burtica, iar raspunsul meu ca este pe pat o nemultumeste si concluzioneaza: "Mai este un bebe in burtica!" .
miercuri, 26 mai 2010
Sfantul Ioan Rusul

joi, 13 mai 2010
Inaltarea Domnului - Ziua Eroilor si hramul familiei noastre
Pana azi nu am fost foarte constienta de motivul tainic pentru care am ales acest hram al familiei. Sigur, ne-am cunoscut de Inaltare, iar cand ne-am pus problema alegerii hramului, am avut mai multe optiuni. Parca nu puteam lasa de-o parte vreo sarbatoare care face sa vibreze sufletul nostru: orice sarbatoare inchinata Maicii Domnului, Nasterea Domnului, sarbatoarea Sfantului meu ocrotitor, sau chiar duminica femeilor mironosite. Si cu toate acestea am ales, impinsi cu tainica iubire de Mantuitorul, spre o zi atat de mare ca astazi alegerea noastra ne coplesteste. In fiecare an sarbatorim impreuna doar seara, pentru ca in fiecare an cade in mijlocul saptamanii, masa de hram o oferim doar la Biserica, nu este timp pentru mai mult si cu toate acestea nu ne-am fi putut alege o sarbatoare mai potrivita.
Si asta pentru ca suntem plamaditi cu o sensibilitate fata de martiriu, desi noi nu am putea duce o asemenea cruce, vietile sfintilor mucenici sunt cele la care noi vibram din toata fiinta, cu atat mai mult a sfintilor martiri pentru credinta si neamul romanesc. Ne imbarbateaza sacrificiul lor de sine si ne-ar fi tare bine daca i-am lua mai des ca exemplu. Si ca o coincidenta minunata, locuim in cartierul Aparatorii Patriei, construit pe vechiul sat in care au fost improprietariti veteranii Marelui Razboi. Iar strada noastra poarta nume de martir!
Port in inima imaginea bunicului meu, crestin, veteran in al doilea razboi monadial, detinut politic, tamplar, tata si sot; bland, smerit, simplu, epitrop toata viata al bisericii din sat care nu pleca duminica la Sfanta Liturghie pana nu-si cerea iertare de la sotie si de al copii si care la 80 de ani citea doar Sfanta Scriptura si ardea de dorul casei lui de la tara. N-ar fi povestit niciodata unor minti fragede de copii ororile razboiului, dar pe care mintile noastre iscoditoare de adulti le-au descoperit. A supravietuit razboiului si lagarului, iar in imaginea lui contopesc eu toate chipurile de martiri ale neamului nostru.
duminică, 25 aprilie 2010
Pelerinaj in zi de sarbatoare

Scoaterea sfintelor moaste:


Sosirea Ierarhilor:


Pestera Sfantului:Scarile spre pestera:
Paraclisul amenajat in interior:
Locul pe malul raului Lom, unde au fost descoperite sfintele moaste:


Poate credeati ca acest obicei ne apartine; se pare ca l-am imprumutat de la vecinii nostri:

Apoi biserica Draganescu, o adevarata carte de invatatura in fresca, semnata de parintele Arsenie Boca:
Cu ajutorul Domnului si al Sfintilor, am ajuns cu bine acasa, doar putin obosita, chiar daca am stat ore multe in picioare si am urcat zeci de trepte. Cred ca si bebelusului nostru i-a fost bine.
marți, 13 aprilie 2010
Cresa
In plus n-am avut nici probleme medicale cu ea odata cu intrarea in colectivitate, mai ales ca este vorba de 20 si ceva de copii. A racit usor de cateva ori, lucru care se putea intampla in sezonul rece si daca nu era in colectivitate.
Ce m-a nemultumit pe mine de la inceput a fost prezenta televizorului deschis in sala lor. Dar, cum nu le poti avea pe toate, m-am bizuit mai mult pe interesul ei auditiv in detrimentul celui vizual pentru a fi protejata de acesta. Este adevarata ca nu se uita la televizor, n-o intereseaza imaginile decat daca sunt insotite de muzica placuta. Are o inclinatie deosebita spre sunete, lucru care i-a permis sa vorbeasca foarte repede si foarte bine si sa invete cantece, poezii ,rugaciuni cu o usurinta uimitoare. Asta, desigur, in detrimentul unor activitati vizuale, fata de care are putine procupari si performante nu la fel de bune.
Sa revin insa la problema mea. Programul ei de dimineata, ma refer la cel educational, mi s-a parut foarte subtire pentru ca nu a venit acasa cu vreo poezie noua invatata sau cu un cantecel ceva. Este adevarat ca au doar doi ani, dar trebuie sa aiba si ei o activitate acolo, nu?
Dar se pare ca au si chiar una foarte...adulta!!
Intr-o zi insa ma pomenesc ca-mi spune "lady ga-ga"!!?? Am ramas un pic descumpanita, mai ales ca eu auzisem de acest nume in urma cu 2 saptamani, atat de multe cunostinte tv avem noi. Am luat-o la intrebari si intr-un final mi-a spus ca doamna N le pune muzica si ei danseaza...
Nu exista nici o lege prin care un copil sa fie protejat de asa ceva in crese si gradinite? Nu mai exista si alte programe TV (daca este atat de indispensabil respectivul obiect) potrivite pentru copii (din punctul meu de vedere, nu exista nici un asemenea program la tv, dar nu decid eu acolo)?
Nu se mai poate dansa pe "Alunelu" si "Vine primavara"? Nu mai exista povesti de citit?
Si merg inca mai departe: nu exista sanctiuni pentru ingrijitori de cresa de stat care expun copiii la sexualitate?
Sunt foarte curioasa cum vor reactiona cand voi face putin scandal...Nu-mi sta in fire, dar ca mama si profesionist in sanatate mintala cred ca au depasit cu mult orice limita educationala, morala, profesionala si chiar legala. Anul trecut clinica de Psihiatrie a copilului si adolescentului din Bucuresti a organizat o conferinta pe tema sanatatii mintale a copilului de varsta mica, conferinta care a avut si o sectiune pentru educatori. Ghiciti cati au venit (personal am dus invitatiile in sectorul 4)? Vreo 30, in conditiile in care totul era gratuit si se ofereau si puncte. Asa de mult interes a existat pentru aceasta problema. Cred ca pe multi i-a motivat doar posibilitatea inscrierii intr-un program Phare alaturi de clinica (program Phare=bani, pentru cine nu stie). Asa ca nu ma mira foarte tare lipsa de cunostinte in ce priveste riscurile expunerii unor copii la lucruri nepotrivite varstei lor. Dar ma ingrijoreaza ca s-a ajuns, totusi, atat de departe!
Ce noroc ca nasc in nici doua luni si o voi scuti o perioada de binefacerile televizorului!
joi, 8 aprilie 2010
HRISTOS A INVIAT!

miercuri, 17 martie 2010
Sfantul Ierarh Mucenic Teodosie de la Brazi

duminică, 21 februarie 2010
Postul Mare
Trecera aceasta brusca spre infrangerea firii noastre cazute mi se pare imposibil de realizat fara ajutor de sus. Si nici trecerea prin saptamana aceasta de "foc" in care fiinta noastra este rascolita pana in cele mai adanci fibre. Din fericire, anul acesta am putut participa in fiecare zi la Pavecernita Mare si Canonul Sfantului Andrei Criteanul, pentru ca s-a facut si la biserica noastra.
Desi uneori imi este greu in post, mai ales cand ma gandesc la bunatati, cred ca este perioada mea preferata din an. Oricat de aspru post as tine intr-o zi obisnuita de miercuri sau vineri, nu se compara cu felul in care ma simt in Postul Mare. Parca pluteste ceva in aer...aerul este diferit, apa are alt gust, painea este mai hranitoare, dorinta noastra de a ne apropia de Hristos arde in noi. Slujbele Bisericii nu mai trec doar prin urechi, se infig direct in inima. Simtim bucurie navalnica izvorata din tristetea renuntarii.
Exista la mine ispita de a pregati mancaruri gustoase si diverse in post, de a pierde vremea cautand retete savuroase de post, de a face ceva dulce, lucru nu tocmai bun si recomandat, o adevarata ispita. Dar pentru anul acesta am hotarat doar sambata si duminica sa variez mancarurile, in rest fierturile "anoste" si simple pe care le faceau si bunicile noastre. Este adevarat ca atunci cand si copiii tin post in casa, au nevoie de un meniu mai variat si cat mai hranior pentru a putea trece cu bine prin aceasta perioada.
Clar, fara cruce nu exista Inviere, iar bucuria Invierii apare chiar cand ne hotaram pentru o clipa sa ne ducem crucea.
Va doresc un post cu revarsare de daruri ceresti!
luni, 18 ianuarie 2010
Juramantul lui Hipocrat

miercuri, 13 ianuarie 2010
Isteria vaccinarii
In fiecare an mii de persoane se imbonavesc de gripa, iar unele dintre ele, cu un sistem imunitar deficitar dintr-o cauza sau alta, mor. Dar nimeni cu face caz de lucrul acesta. Se fac studii epidemiologice, se stabileste incidenta gripei si tulpinile care au circulat (pentru a fi folosite pentru vaccinul din anul urmator) si se raporteaza toate informatiile obtinute la OMS. Si gata.
In fiecare an se recomanda unor anumite grupuri de populatie, cu risc mai mare de a se infecta (personal medical, politisti, studenti) si un risc de a face complicatii cu potential letal (bolnavi cronici, varstnici) sa se vaccineze intrucat riscurile vaccinarii sunt mai mici decat riscurile contactarii gripei. Iar omul se vaccineaza sau nu, se imbolnaveste sau nu, moare sau nu. Fiecare se pazeste cum poate: evita aglomeratiile, manaca multe fructe, ia suplimente alimentare sau diferite remedii naturiste. Si asa trece iarna...
In plus de asta, campaniile de vaccinare se incheie pana la sfarsitul lunii noiembrie. Oare de ce? Pentru ca pana in varful incidentei gripei (ianuarie-februarie) oamenii vaccinati sa dezvolte imunitate.
De data asta campania inceputa s-a transformat in isterire. Desi dl secretar de stat (stiti voi care, persoana importanta) a afirmat de la inceput ca dozele de vaccin trebuie sa ajunga in tara pana la sfarsitul lunii noiembrie, asa cum e si firesc, acelasi domn face acum o campanie insutit mai mare pro-vaccinare, desi stie ca cei vaccinati acum au foarte mici sanse sa fie imuni in momentul varfului de incidenta!! dar, na vaccinul trebuie consumat, doar l-am platit si nu va mai fi valabil anul viitor si cineva trebuie sa ne salveze de noi insine!
Cat de senini sunt cei care s-au vaccinati, pe ultima suta de metri spun ei, si cat de siguri ca acum nimic nu li se mai poate intampla, ca se pot intalni cu virusul oriunde si se pot lua de piept cu el!! Cata naivitate! Varful incidentei ii va prinde "imbracati" doar pe jumatate.
Cine oare sa le spuna oamenilor, cu voce puternica, adevarul? Cine isi asuma responsabilitatea adevarului inaintea Lui Dumnezeu?
Dar cum medicii depun juramantul fata de Asclepios, Panaceea si Hygeea, in fata Lui Dumnezeu nu au nici o responsabilitate!!
vineri, 8 ianuarie 2010
Sceneta de Craciun
Urmeaza apoi colinde, dans, cantece de iarna, un program intreg ce dureaza o ora.
Cine sunt actorii? Somnorosul are 25 de ani si e un om tare vesel, munceste si e mandru de asta, stie toate cantecele si toate miscarile de dans, omul sarac isi doreste foarte multa atentie, ar face orice pentru ea - si bune si rele - este si el trecut de 20 de ani; ingerul este un pitic, merge greu, a fost adus aici mai mult pe sus, dar e foarte mandru de rolul lui; Fecioara Maria si dreptul Iosif sunt la randul lor doi baieti care par rupti dintr-o alta poveste...Toti au fost abandonati acum multi ani, cu o usurinta absolut uimitoare, daca ne gandim ca sunt fiinte umane, la o groapa comuna numita Centrul pentru copii irecuperabili Moreni. Au fost adusi aici ca toata lumea sa scape de povara lor, ca mamele lor sa se poata intoarce in "campul muncii", iar tatii sa nu fie chinuiti decat cu plata unei sume modice pentru intretinerea lor. Cea mai mare grija a statului era sa ii tina cat mai departe de lume si sa cheltuiasca cat mai putin bani. Au indurat foame, frig, batai, neglijare.
De multi ani traiesc intr-o casa de vis, unii lucreaza (cei care pot), altii se bucura doar de afectiunea si grija celor din jur. Sunt oameni dependenti social pentru majoritatea nevoilor lor, oameni dupa care alti oameni intorc capul de strada (nu cu admiratie), dar care isi poarta cu demnitate povara de a fi diferit si care stiu sa ierte toate nimicniciile care li se intampla din partea celorlalti. Noroc ca sunt ingrijiti de niste oameni care considera aceasta grija ca o cale spre mantuire.
Desi din afara acest lucru este greu de vazut, acesti oameni sunt actori, nu spectatori in piesa vietii lor!La marginea sociatatii unde este locul lor acum este multa viata si multa daruire. Si sunt multe lectii de invatat pentru noi!
luni, 4 ianuarie 2010
La inceput de an
Dar imi doresc sa nasc un copil sanatos si sa-l nasc natural de data asta, desi sunt putine sanse, dar cu ajutor de Sus sansele cresc simtitor. In rest pace si bucurie de la Domnul, caci de acestea am parte din belsug!
Cu toate ca nu fac planuri si bilanturi, cad uneori pe ganduri in momente din acestea de trecere, sa le zic. Astazi am ascultat povestea induiosatoare a unei doamne de 60 si ceva de ani, care se considera batrana: n-a avut niciodata casa ei, s-a tot mutat pana n-a mai avut unde, a fost data afara de multe ori si cred ca a simtit disperarea dandu-i tarcoale; a ajuns si pe strada, si la azilul de batrani pe care il descria ca pe un infern (si o cred!), a fost umilita, batjocorita, alungata, infometata, disperata, bolnava si cu toate acestea speranta nu a parasit-o. Si nici credinta. Asa a reusit sa invinga cancerul pulmonar (unul dintre cele mai mortale), sa aiba acum un camin in care este ingrijita si respectata si sa se bucure de binecuvantari ceresti. A ramas doar cu un plaman si jumatate, o mana si un picior si jumatate, dar continua sa doreasca, sa simta, sa spere, sa iubeasca. Oare cum se poate considera batrana?!! Ii multumesc pentru povestea pe care mi-a spus-o acum, la inceput de an.
Caci asa ajung eu sa-mi pun intrebarea: eu in fata Domnului cu ce merg?
Va dorsec un an binecuvantat cu daruri ceresti, pace si bucurie in case!
Nicoleta