miercuri, 13 ianuarie 2010

Isteria vaccinarii

Nu-mi sta in obicei sa comentez subiecte la moda, poate tocmai pentru ca se scrie si asa foarte mult pe tema respectiva fara a mai umple si eu paginile cu parerile proprii. Dar parca de data asta nu ma pot abtine...Adevarate campanii de manipulare a oamenilor, sute de pagini scrise pro si contra vaccinarii, fiecare caz contabilizat la milimetru, fiecare victima trecuta pe raboj...Oare sa fie toate astea spre folosul oamenilor? Vaccinurile sunt facute pentru a ajuta oamenii, dar au si ele anumite recomandari specifice, riscuri si beneficii. Acum s-a depasit cu mult chiar si deontologia medicala, din pacate.

In fiecare an mii de persoane se imbonavesc de gripa, iar unele dintre ele, cu un sistem imunitar deficitar dintr-o cauza sau alta, mor. Dar nimeni cu face caz de lucrul acesta. Se fac studii epidemiologice, se stabileste incidenta gripei si tulpinile care au circulat (pentru a fi folosite pentru vaccinul din anul urmator) si se raporteaza toate informatiile obtinute la OMS. Si gata.

In fiecare an se recomanda unor anumite grupuri de populatie, cu risc mai mare de a se infecta (personal medical, politisti, studenti) si un risc de a face complicatii cu potential letal (bolnavi cronici, varstnici) sa se vaccineze intrucat riscurile vaccinarii sunt mai mici decat riscurile contactarii gripei. Iar omul se vaccineaza sau nu, se imbolnaveste sau nu, moare sau nu. Fiecare se pazeste cum poate: evita aglomeratiile, manaca multe fructe, ia suplimente alimentare sau diferite remedii naturiste. Si asa trece iarna...

In plus de asta, campaniile de vaccinare se incheie pana la sfarsitul lunii noiembrie. Oare de ce? Pentru ca pana in varful incidentei gripei (ianuarie-februarie) oamenii vaccinati sa dezvolte imunitate.

De data asta campania inceputa s-a transformat in isterire. Desi dl secretar de stat (stiti voi care, persoana importanta) a afirmat de la inceput ca dozele de vaccin trebuie sa ajunga in tara pana la sfarsitul lunii noiembrie, asa cum e si firesc, acelasi domn face acum o campanie insutit mai mare pro-vaccinare, desi stie ca cei vaccinati acum au foarte mici sanse sa fie imuni in momentul varfului de incidenta!! dar, na vaccinul trebuie consumat, doar l-am platit si nu va mai fi valabil anul viitor si cineva trebuie sa ne salveze de noi insine!

Cat de senini sunt cei care s-au vaccinati, pe ultima suta de metri spun ei, si cat de siguri ca acum nimic nu li se mai poate intampla, ca se pot intalni cu virusul oriunde si se pot lua de piept cu el!! Cata naivitate! Varful incidentei ii va prinde "imbracati" doar pe jumatate.

Cine oare sa le spuna oamenilor, cu voce puternica, adevarul? Cine isi asuma responsabilitatea adevarului inaintea Lui Dumnezeu?

Dar cum medicii depun juramantul fata de Asclepios, Panaceea si Hygeea, in fata Lui Dumnezeu nu au nici o responsabilitate!!

3 comentarii:

Amalia spunea...

Din nefericire manipularea maselor de oameni pare ceva facil atunci cand ai un scop si un mijloc de a o face. Omul nu se mai gandeste la ce face de fapt, daca il ajuta intradevar cu ceva sau daca ii va fi mai bine pe viitor. Nu, spiritul de "turma" castiga de fiecare data. In cercul nostru de amici avem destui medici care nu isi vor face acest vaccin sub nici o forma. Am discutat chiar ieri cu o prietena, medic neurolog, si cititnd niste studii legate de vaccin s-a ingrozit de ce urmari poate sa aiba la nivel neurologic. Asa ca noi ne rugam Domnului sa se milostiveasca de sufletele noastre!

Anonim spunea...

Eu am aflat ieri că niște rude au mers cu tot neamul să se vaccineze și medicul lor le-a administrat toate vaccinurile pe care le-a mai avut prin frigider...
Vorba vine, le-a făcut omul câte unul în fiecare braț și pentru gripa nouă și pentru aia veche. I-a imunizat... de tot! La mijlocul lui ianuarie, că deh, n-o să arunce omul dozele de vaccin, nu? Dacă socotim că pacienții au fost vreo nouă (și un copil, dar ăla a scăpat săracul de Cantgrip, s-a ales doar cu vaccinul obișnuit), îți dai seama ce zi prolifică a avut medicul de familie! Asta e...

Anonim spunea...

看看blog放鬆一下,工作累死了............................................