marți, 6 iulie 2010

Cum sa cumperi biscuiti cu banuti imaginari si La Multi Ani!

Maria iese cu bunica in parc. La intoarcere cere biscuiti, dar cum buni iesise fara finante ii spune ca nu are cum sa-i implineasca dorinta. Maria accepta aparent situatia, dar in dreptul urmatorului magazin cere din nou. Primeste acelasi raspuns.
- Dar am eu banuti aici in buzunar si incepe sa se caute la pantalonasii fara buzunare. Uite buni, spune ea intinzand mana, ia banutii astia si ia-mi biscuiti (deschide pumnul si ii ofera bunicii bani imaginari)

- Maria, eu nu pot sa-ti iau biscuiti cu banutii acestia, dar mergi tu si-ti ia singura, spune buni acceptand initial banutii.

Maria isi ia inapoi banutii, intra in magazin, unde doamna o cunoaste si ii iese in intampinare(doamna nu auzise discutia dintre bunica si nepoata). Fetita se apropie de cutia cu biscuiti si priveste, doamna ii ofera un biscuit. Inainte ca Maria sa-l primeasca, bunica intra si ea in magazin si ii spune vanzatoarei ca fetita are in pumn doar banuti imaginari, dar oferta ramane valabila. Totusi Maria insista ca vanzatoarea sa primeasca banutii din mana ei:

-Da, sunt suficienti pentru un biscuit, spune vanzatoarea zambind.

Si Maria este fericita pentru afacerea facuta, a ramas ea fara bani, dar se poate delecta cu un biscuit inainte de cina!

Nu incercati asa ceva acasa! Pentru asta trebuie sa ai 3 ani si incredere nelimitata in tine!

Si o fatuca inocenta:
LA Multi Ani, draga mea!
Iti multumim pentru toate clipele minunate pe care ni le-ai oferit in ultimii trei ani, pentru lacrimile varsate din grija pentru tine ca si pentru cele varsate de ras vazandu-te sau ascultandu-te. Pentru razele de soare pe care le-ai adus in fiecare zi in vietile noastre si pentru toate lucurile "cuminti" pe care le invatam prin tine.
Mami si Tati

6 comentarii:

ana florina spunea...

Sa va traiasca, sa va bucurati de ea si sa va mantuiti cu totii!

Anonim spunea...

La mulţi ani, Maria! Să fii mereu încrezătoare şi să aduci numai veselie în jurul tău!

Loredana spunea...

La multi ani, micutei voastre sarbatorite! sa creasca mare si sa va umple inima de bucurie!

Ana spunea...

La multi an cu sanatate,sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii ca si pana acum!

Dana spunea...

La multi ani, cu bucurie multa!

Am incredere in tactica Mariei!

Iulia spunea...

La multi ani ii uram si noi cu drag Mariei!