marți, 17 februarie 2009

Cum sa vindeci un tatoolic?

Ati vazut vreodata un dependent de doguri sau un alcoolic sau un fumator in cautarea placerii? Nu e o priveliste prea placuta, dar avem si noi in casa un specimen: noi o numi tatoolica.
Universul ei se invarte in jurul suptului: daca o vede pe mami o saluta cu : "tatica", daca o intrebi ce vrea sa manance iti raspunde: "tata", daca se joaca cu tati isi aduce intreaga menajerie plusata sa se serveasca din elixirul alb!
Iar atunci cand o refuzi, dintr-un motiv sau altul, face o fatuca atat de disperata ... Apoi incepe sa se incrunte si sa traga de haina, cu respiratia sacadata si lacrimi in ochi, cu manutele inclestate si cu gurita flamanda! Iar daca reuseste sa ajunga acolo unde isi doreste si isi rezolva nevoia de a suge e cea mai fericita din lume.
Singura deosebire intre micuta noastra tatoolica si restul dependentior, diferenta fundamentala de altfel, este ca pentru ea e izvor de sanatate trupeasca si sufleteasca, de liniste, de normalitate, de bine adevarat, este baza pentru relatii sanatoase si paza pentru dependente ulterioare.
Pana cand? Probabil pana se va vindeca singura...

4 comentarii:

Loredana spunea...

nu stiu daca se vindeca chiar singura, cred ca trebuie oarecum ajutata. a noastra s-a vindecat foarte repede, intr-o singura zi, cu mama a fost insa mult mai greu ca s-au razbunat sanuletii.
si vindecarea a vut loc la un an si 9 luni.

Iulia spunea...

Se 'vindeca' singura, dar nu neparat cand te astepti, adica poate dura cativa ani...ceea ce multora li se va parea inacceptabil, din pacate. N-am uitat de articolul promis, dar am reusit sa traduc abia jumatate, din cauza nenumaratelor piedici aparute intre timp...

nicoleta spunea...

Iulia, inca oscilez daca sa o intarc eu sau s-o las cat vrea ea.
Mi se pare nedrept insa, sa accepti ca un copil de trei ani sa stea cu suzeta in gura, dar sa ti se para exagerat ca unul de nici doi ani sa fie inca alaptat.

Iulia spunea...

Daca te consoleaza cu ceva :) Mariuta implineste 3 ani in apr. si inca e alaptata. Si nu sunt chiar singura de pe fata pamantului care face asta...desi toata lumea din jur e cel putin contrariata de 'purtarea" noastra! Nu vad niciun motiv sa renunt la ceva bun cand copilului e clar ca ii face bine. Si apropo, mananca de toate, inclusiv lapte de vaca, deci alaptarea nu e o piedica in calea unei alimentatii normale la aceasta varsta.
Ceea ce nu mi-as fi imaginat niciodata, in schimb, sunt dialogurile pe care le purtam despre acest subiect. Vei vedea cat de minunat se "invart rotitele" in capsorul fetitei voastre, daca ii dai ocazia sa vorbeasca despre asta. E mai mult decat uimitor...