miercuri, 27 mai 2009

Rugaciune pentru aproapele


Astazi in biserica noastra a fost cinstit Sfantul Ioan Rusul, cunoscut tamaduitor si grabnic ajutator. Viata sa este un exemplu pentru noi, mai ales ca a slujit Domnului dintr-o postura care de obicei ii face pa oameni sa cracneasca nu sa multumeasca: a fost sclav. Si a fost marturisitor...iar astazi, poate la fel de mult ca si in alte timpuri, suntem si noi chemati sa fim sclavi pentru a dobandi Imparatia vesnica.

Si suntem chemati sa slujim aproapelui in care salasluieste chipul Lui Hristos.

Va propun sa ne rugam astazi pentru:

- Andreea, Florentina, Laurentiu, Adelina, Marian, Ionela, Ioana

- Marius Radu si familia lui

- la adormiti: Andrei


Rugaciune catre Sfantul Ioan Rusul

Bucurandu-ma de dumnezeiasca marire la care te-ai inaltat, o, Sfinte Ioane, indraznesc sa alerg la ajutorul tau pentru tamaduire. Stiu, Parinte, ca incercarile vin din randuiala lui Dumnezeu. Stiu ca prin boala trupului, sufletul se curateste, si ca rabdarea este rasplatita de Dumnezeu. Dar de multe ori norii negri ai deznadejdii imi tulbura mintea si ma departeaza de rugaciune.
De aceea dar, o, Sfinte, gasesc alinare in cugetarea la vindecarile tale minunate. Tu ai tamaduit multimea de copii spre bucuria parintilor lor. Tu ai indreptat spatele batranei garbove, tu ai dat sanatate femeii bolnave, spre bucuria copiilor ei. Tu l-ai vindecat pe batranul Atanasiei care s-a uns cu untdelemn din candela ta. Tu ai indepartat cheagurile de sange din capul Vasulei si l-ai tamaduit pe doctorul necredincios.
Stiind grabnica ta mijlocire, te rog, o, Sfinte Ioane, ia viata mea in mainile tale si mijloceste precum stii mantuirea mea. Daca voia Domnului este sa duc cu rabdare crucea bolii, da-mi putere si ajuta-ma sa nu cartesc din cauza neputintelor. Dar daca Bunul Dumnezeu se va milostivi de mine pentru rugaciunile tale, atunci sa ma tamaduiesti fara sovaiala, noule doctor fara-de-arginti, ca vazand aceasta sa-ti multumesc tie si sa-l laud in vecii vecilor pe Doctorul sufletelor si al trupurilor, prin cantarea: Aliluia!

Niciun comentariu: