miercuri, 10 decembrie 2008

Rugaciune pentru aproapele


"Rugăciunea nu numai că îl apropie pe om de Dumnezeu, ci îl lipeşte de Dumnezeu şi îl face un duh cu El. Este ceea ce spune marele Apostol Pavel: Cela ce se lipeşte de desfrânată, un trup este cu ea... şi cel ce se lipeşte de Domnul, un duh este cu El. Sudura aceasta duhovnicească de a se uni omul cu Dumnezeu, se face pe calea rugăciunii."-Parintele Cleopa
Imi cer iertare pentru intarzierea postarii de azi.

Pentru saptamana aceasta:
- personalul medical care au uitata sa zambeasca oamenilor pe care ii ajuta, sa le intoarca Domnul zambetul

-Iulia si Aurelian, prietenii nostri in Domnul care trec prin ceva probleme de sanatate

- Domnita noastra, Maria, care a facut un piu de laringita

- la rugaciunea pentru adormiti va rog sa-i treceti pe Alexandra (tanara pentru care ne-am rugat si saptamana trecuta) si taticul meu, Nicolae, de la a carui trecere la Domnul se implinesc duminica 2 ani. Domnul sa-i odihneasca!
Iata si completarea Ioanei, careia ii multumesc:
- Alexei, patriahul Rusiei, care a fost inmormantat ieri - despre care a inceput deja sa se scrie si sa se vorbeasca vrute si nevrute pe care nu le mai consemnez aici.
- Ticu (Dumitrescu), inca unul dintre putinii martori ai luptei anti-comuniste din Romania care a plecat dintre noi
- Anca (Parghel) cunoscuta cantareata de muzica jazz pentru care Ramona ne ruga sa ridicam o rugaciune saptamana trecuta, cand inca se lupta sa traiasca

Rugaciune pentru cei adormiti

"Cel ce cu iconomia Ta cea nepatrunsa ai pregatit pacea spre binele cel vesnic, hotarand tuturor vremea si felul sfarsitului, iarta, Doamne, pacatele celor din veac adormiti, primeste-i in locasul luminii si al bucuriei si le deschide bretele parintesti. Auzi-ne, Milostive, pe noi, cei ce le facem pomenirea si strigam: Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!" (intregul acatist il gasiti aici)


3 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

sanatate Mariucai, si Domnul sa-l odihneasca pe tatal tau!

eu spunea...

cu un pic de intarziere, iata si completarea mea:
http://esticegandesti.blogspot.com
/2008/12/rugaciunea-de-miercuri
_10.html

Sa-i treaca repede Mariei, si Domnul iti odihneasca tatal cu dreptii Lui!
Te imbratisez

Anonim spunea...

minunata initiativa! ma alatur si eu cu rugaciunea pentru toti cei pomeniti, si completez cu un gand de rugaciune pentru Anca, prietena mea, insarcinata cu iminenta de avort. s-o ajute Bunul Dumnezeu sa duca sarcina pana la capat cu bine!

multumesc si va imbratisez!