miercuri, 3 decembrie 2008

O minune a Sfintei Varvara


Nu sunt eu un om caruia sa i se intample multe minuni atat de evidente, probabil pentru putina mea credinta, dar asta mi-a ramas in suflet.

Eram la Sihastria - proaspat licentiata, trecusem si de examenul de rezidentiat, eram fara griji - impreuna cu o prietena. Ea trebuia sa ajunga pe 4 decembrie la facultate, la Iasi. Asa ca de dimineata ne-am facut bagajele si am asteptat cuminti in fata chiliei parintelui sa luam binecuvantare de drum. Dar parintele intarzia...se facuse deja destul de tarziu, dar speram sa ajungem totusi si sa prindem trenul. Intr-un final parintele a iesit si ne-a dat binecuvantare. Am iesit bucuroase si a mai zabovit cateva minute la pangar. Parintele de la pangar ne-a certat: "Cum iesiti voi din Sfanta Biserica in timpul Sfintei Liturghii?" (noi nu fusesem in paraclis, unde se tinea Sfanta Liturghie, dar de unde era parintele de la pangar asa se parea, ca am fi iesit din paraclis). Am incercat sa ne scuzam, sa-i argumentam ca avem tren si trebuie sa ajungem neaparat la Iasi. Un cuvant al sau ne-a intors din drum: "Cum nu va incredeti voi in Sfanta Varvara?"

Asa ca ne-am intors, am mers in paraclis si am participat la Sfanta Liturghie. Minunat a fost faptul ca desi pana atunci imi tot faceam calcule despre cum sa facem sa ajungem la timp, odata intrata in paraclis toate grijile au disparut si m-am putut bucura in tihna de slujba.

Cand s-a terminat un parinte ne-a facut semn sa-l asteptam ; a durat ceva timp pana s-a intors. Apoi a venit si ne-a adus cateva plase grele cu fructe si paine, ne-a trimis la masa si apoi ne-a spus sa-l cautam la chilie. E, era clar ca nu mai ajungeam noi la tren, poate doar daca am fi zburat. Dar ascultarea nu se discuta.

Dupa masa am mers la chilie si ne-a dat o carte pe care trebuia sa o ducem la Iasi si un domn cu o masina care ne-a dus confortabil si rapid la Iasi. In masina, la caldurica, ne gandeam cu groaza pe ce coclauri am fi umblat noi atunci daca n-am fi ascultat si nu ne-am fi intors (pentru cine nu stie, de la Sihastria pana la Targu-Neamt sunt in jur de 26 de km dintre care 6 pe jos prin padure).

Si asa, cu ajutorul Sfintei Varvara am ajuns la Iasi chiar inaintea trenului.
Minunat esti, Doamne, intru sfintii Tai!

9 comentarii:

Dan Gheorghe spunea...

sa auzim numai de bine la anul si in anii ce vor urma!

Natalia spunea...

Minunat!

Daruri spunea...

Doar celor cu credinta adevarata in Dumnezeu li se implinesc visurile si sperantele

matuşka Eufemia spunea...

foarte frumos si pilduitor :) post cu bucurie in continuare!

@irina_sweet_home spunea...

Minunat e Domnul intru Sfintii Sai!parca e o povestire din "pelerinul rus" :)

Anonim spunea...

Frumos!
Doamne, ce vii sunt Sfintii lui Dumnezeu si noi nu ne dam seama decat foarte rar... mi-a placut intrebarea parintelui: "Nu va incredeti voi in Sfanta Varvara?" Cata credinta si cata iubire! Cata vedere a celor ce nu se vad...

Anonim spunea...

Minuat, Nicoleta. Multumim de marturie.

Admin spunea...

Minunat!

Dana spunea...

Minunata intamplarea povestita!

LA MULTI ANI!

Sfantul Nicolae sa te ocroteasca, pe tine si pe cei dragi ai tai, si sa va daruiasca cele de folos!