marți, 28 octombrie 2008

Rugaciune pentru aproapele



Cea mai importanta fapta buna a crestinului este rugaciunea. Iar in jurul nostru sunt atat de multi oameni care au nevoie de ajutorul nostru. Astfel m-am gandit ca un "cerc de rugaciune" ar fi un lucru bun.

Voi posta in fiecare saptamana pentru cine ne rugam: poate fi o familie in dificultate, frati bolnavi, o biserica cu probleme sau doar ispite cotidiene.

Ce putem face noi e mult: un acastist, o metanie, un "Doamne miluieste", sau pomenirea la Sfanta Liturghie sau la Sfantul Maslu.

Va astept sa postati la comentarii persoanele sau situatiile care credeti ca au nevoie de rugaciune.

Pentru saptamana aceasta:

-proiectul "Din temnite in sinaxare" pentru canonizarea a trei marturisitori ai credintei in temintele comuniste;

-parintele nostru duhovnic Irineu care are ceva probleme de sanatate si pentru obstea manastirii "Inaltarea Domnului" Ponor, jud Alba

- Alexandru si Stefan, doi copilasi cu parinti sau bunici grav bolnavi

-Nicolae, Matei (are 1 an si o tumora cerebrala), Elena fetita cu inimioara bolnava de aici , Diana (are 5 ani si nefroblastom), Lucian (are 3 ani si leucemie), Andrei, Emanuela.

-Timi si Danut, doi copilasi crescuti mai mult de vecini, Ramona o mamica singura si Aurelian - un sot mereu framantat.


Rugaciunea pentru frati

Doamne, Tie ma rog, tine pe fratii si surorile mele in deplina sanatate, viata indelungata, daruindu-le harul Tau cel sfant ca sa umble in cararile tale si sa faca cele ce sunt dupa voia Ta cea sfanta. Daruieste-le ajutor si buna reusita in ostenelile lor pentru binele propriu si al semenilor. Da-ne Doamne, ca de acum si pana la sfarsitul vietii sa ne iubim si sa ne cinstim unii pe altii. Caci ce este mai bun si mai frumos decat a vietui fratii in unire? Asa, Doamne, asculta rugaciunea mea si fii milostiv noua, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin

2 comentarii:

Iulia spunea...

Sa adaugam pe lista pe Timi si Danut, 2 copii crescuti mai mult cu vecinii decat cu mama si bunica, pe Ramona, mamica singura care rataceste in cautarea linistii, dar in locul gresit si pe Aurelian, un sot mereu framantat.

nicoleta spunea...

Iulia, iti multumesc pentru ajutor.