duminică, 19 octombrie 2008

Sa avem mai multa grija!


Am primt pe mail aceasta informatie pe care nu o comentez pentru ca nu cred ca mai are nevoie. Poate fi adevarata sau nu. Dar e bine sa luam aminte ca poate fi adevarata.

"In urma cu ceva timp a murit o femeie in conditii absurde. Intr-o duminica, a plecat cu niste prieteni sa faca o excursie cu barca si si-a pus la rece niste cutii de suc. Urmatoarea zi, luni, a fost primita la Spitalul Universitar si miercuri a iesit moarta. Autopsia a scos la iveala o leptospiroza (cu simptome de febra ridicata, fata palida si hemoragii) provocata de o bautura la cutie care a fost consumata fara pahar in barca.
Examinarea cutiilor a confirmat ca acestea au fost contaminate cu urina de soarece, in consecinta cu leptospire. Probabil ca persoana in cauza nu a spalat partea superioara a cutiei inaintea de a bea, si a fost contaminata cu urina de soarece, care contine substante toxice si mortale, printre care leptospirele care provoaca leptospiroza. Bauturile si alte alimente la cutie sunt inmagazinate in depozite infestate de rozatoare, si transportate pana la punctul de vanzare fara a fi curatate in prealabil .

De fiecare data cand cumparati o cutie, trebuie sa spalati foarte bine partea superioara cu apa si detergent, apoi clatiti bine inainte sa o puneti in frigider. Dupa un studiu realizat de catre INMETRO (Spania), capacele cutiilor de bauturi sau de conserve sunt mai contaminate decat capacele WC-urilor publice. Studiul arata ca, cantitatea germenilor si a bacteriilor de pe capacele cutiilor este atat de importanta, incat este foarte important sa fie spalate cu apa si detergent, si sa fie clatite foarte bine. "

Nicoleta

Un comentariu:

Ana spunea...

Laudabila initiativa,te felicit ,Nicoleta!
Vreau si eu sa adaug in lista pe Alexandru cu bunicul lui Nicolae si intreaga familie si Stefan, cu intreaga lui familie caci sunt bolnavi de cancer.( Alex si Stefan sunt 2 copilasi,nu-s bolnavi ei dar le trebuie putere de la Domnul pentru cei din familie)
Multumesc ( sunt prietenii unui prieten)
Doamne ajuta!