
Deprinde pe tanar cu purtarea pe care trebuie s-o aiba; chiar daca va imbatrani nu se va abate de la ea.(Pilde 21:6)
miercuri, 29 octombrie 2008
Romania mea

marți, 28 octombrie 2008
Rugaciune pentru aproapele

Ce putem face noi e mult: un acastist, o metanie, un "Doamne miluieste", sau pomenirea la Sfanta Liturghie sau la Sfantul Maslu.
Va astept sa postati la comentarii persoanele sau situatiile care credeti ca au nevoie de rugaciune.
Pentru saptamana aceasta:
-proiectul "Din temnite in sinaxare" pentru canonizarea a trei marturisitori ai credintei in temintele comuniste;
-parintele nostru duhovnic Irineu care are ceva probleme de sanatate si pentru obstea manastirii "Inaltarea Domnului" Ponor, jud Alba
- Alexandru si Stefan, doi copilasi cu parinti sau bunici grav bolnavi
-Nicolae, Matei (are 1 an si o tumora cerebrala), Elena fetita cu inimioara bolnava de aici , Diana (are 5 ani si nefroblastom), Lucian (are 3 ani si leucemie), Andrei, Emanuela.
-Timi si Danut, doi copilasi crescuti mai mult de vecini, Ramona o mamica singura si Aurelian - un sot mereu framantat.
Rugaciunea pentru frati
Doamne, Tie ma rog, tine pe fratii si surorile mele in deplina sanatate, viata indelungata, daruindu-le harul Tau cel sfant ca sa umble in cararile tale si sa faca cele ce sunt dupa voia Ta cea sfanta. Daruieste-le ajutor si buna reusita in ostenelile lor pentru binele propriu si al semenilor. Da-ne Doamne, ca de acum si pana la sfarsitul vietii sa ne iubim si sa ne cinstim unii pe altii. Caci ce este mai bun si mai frumos decat a vietui fratii in unire? Asa, Doamne, asculta rugaciunea mea si fii milostiv noua, totdeauna, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin
duminică, 26 octombrie 2008
Sfantul Dimitrie Basarabov
sâmbătă, 25 octombrie 2008
Cantec de leagan.


marți, 21 octombrie 2008
Unde este etica medicala?

duminică, 19 octombrie 2008
Rugaciune pentru aproapele

Voi posta in fiecare saptamana pentru cine ne rugam: poate fi pentru un copil bolnav, o biserica in dificultate, un frate sau o sora in ispite, un sot cu greutati, oricine.
Iar ce putem face noi e mult: un acatist, o metanie, un "Doamne miluieste" sau doar pomenirea la Sfanta Liturghie sau la Sfantul Maslu. Fiecare cum poate.
Va astept sa postati la comentarii, persoanele sau situatiile care credeti ca au nevoie de rugaciune (insotite de cateva cuvinte lamuritoare).
Pentru saptamana aceasta:
-Biserica ortodoxa din Bucium , Fagaras si parintele paroh Marius Corlean (mai multe amanunte gasiti aici:http://daruindveidobandi.blogspot.com/ )
- Parintele Mina Dobzeu care este foarte bolnav, internat la Spitalul de boli infectioase din Iasi
- Varul meu, Andrei, care saptamana asta va suferi o interventie chirurgicala la un genunchi
- pentru Cezar, Robert, Nadia, Catalin-Stefan, Teodor-Andrei, Ramona-Stefania, Cosmin, Andrei, Liviu, Cristian - toti copii bolnavi care au nevoie de rugaciunile noastre.
Sa avem mai multa grija!

"In urma cu ceva timp a murit o femeie in conditii absurde. Intr-o duminica, a plecat cu niste prieteni sa faca o excursie cu barca si si-a pus la rece niste cutii de suc. Urmatoarea zi, luni, a fost primita la Spitalul Universitar si miercuri a iesit moarta. Autopsia a scos la iveala o leptospiroza (cu simptome de febra ridicata, fata palida si hemoragii) provocata de o bautura la cutie care a fost consumata fara pahar in barca.
Examinarea cutiilor a confirmat ca acestea au fost contaminate cu urina de soarece, in consecinta cu leptospire. Probabil ca persoana in cauza nu a spalat partea superioara a cutiei inaintea de a bea, si a fost contaminata cu urina de soarece, care contine substante toxice si mortale, printre care leptospirele care provoaca leptospiroza. Bauturile si alte alimente la cutie sunt inmagazinate in depozite infestate de rozatoare, si transportate pana la punctul de vanzare fara a fi curatate in prealabil .
De fiecare data cand cumparati o cutie, trebuie sa spalati foarte bine partea superioara cu apa si detergent, apoi clatiti bine inainte sa o puneti in frigider. Dupa un studiu realizat de catre INMETRO (Spania), capacele cutiilor de bauturi sau de conserve sunt mai contaminate decat capacele WC-urilor publice. Studiul arata ca, cantitatea germenilor si a bacteriilor de pe capacele cutiilor este atat de importanta, incat este foarte important sa fie spalate cu apa si detergent, si sa fie clatite foarte bine. "
Nicoleta
vineri, 17 octombrie 2008
Bogatia de care nu ne putem lipsi
Acest cuvant apartine Sfantului Ioan Gura de Aur. Mai multe cuvinte sunt de prisos. Nu-i asa ca aceste cuvinte sunt atat de actuale?
Nicoleta
joi, 16 octombrie 2008
Amin
Ne rugam sa ramana la fel de dulce si de apropiata de Domnul!
Nicoleta
miercuri, 15 octombrie 2008
Casa mea, dulce casa
In ultimul timp Domnul imi da tot mai multe motive de bucurie. Una dintre cele mai mari este relatia cu sotul meu drag.
Cand eram mai tanara (sic!) aveam o dorinta arzatoare de a duce o viata mai putin banala, ca sa nu spun una stralucitoare. Iar premizele erau potrivite: capacitatea intelectuala nu-mi lipsea, carieira ma astepta, am ales specialitatea cea mai draga mie, ce mai, eram pregatita sa rastorn lumea! Vedeam viata parintilor mei atat de...obisnuita, ma gandeam ca bucuriile lor sunt atat de mici si de dependente de noi, copiii lor, lucruri care ma intristau.
Mai apoi aveam sa implinesc si eu dorinta fiecarei femei de-a fi mireasa...si apoi mama. Si sunt atat de fericita, cum n-am fost nicicand in cariera mea.
Imi plac mirosul de paine framantata dimineata, gustul iaurtului pe care il fac din lapte adevarat, glasciorul micutei mele cand striga mama sau tata, imbratisarea calda a sotului meu, discutiile noastre de fiecare seara, tihna din casa noastra la vremea rugaciunii, duminicile inmiresmate de Sfanta Liturghie! Si chiar nisipul din pantofi cand ma intorc din parc! Si nu e nimic banal in asta! E viata, a mea, plina de bucurie!
Azi Ii multumesc Domnului ca a ales pentru mine acest banal de bucurie si ca mi l-a dat pe sotul meu drag cap pe drumul mantuirii!
Nicoleta
sâmbătă, 11 octombrie 2008
Premiu

miercuri, 8 octombrie 2008
Educatia in Sfanta Scriptura

duminică, 5 octombrie 2008
Bucurie Duhovniceasca



vineri, 3 octombrie 2008
Liniste, va rog!
- Aaaaa...aaaa...(tare)AAAAAA....(explicatie: e o fetita muzicala, si ii place mult ecoul de pe scara).
- Puiule, ssssst, intervine mami, trezim bebelusii de la 7!
A doua zi, in scara blocului, Domnita:
- Aaaaa....AAAAA....ssssst....aaaaa....ssssst.
joi, 2 octombrie 2008
Pelerinaj cu...caruciorul
Astazi au fost praznuiti in Biserica sfintii mucenici Ciprian si Iustina, si cum moastele lor se gasesc la biserica Zlatari din Bucuresti, am programat o mica iesire. Am incarcat domnita in carucior, mancata si dormita (oarecum), mancare de drum, apa, schimburi si haine si am plecat. Drumul cu autobuzul a fost usor, dar de la Unirii pana la Zlatari am avut de trecut multe obstacole (centrul vechi e in plina reconstructie). Coada la inchinat avea peste 50 de metri, lucru la care nu ma asteptam. Asa ca nu am putut implini dorinta de a ne inchina la sfintele moaste, dar ne-am inchinat in biserica. O biserica ingrijita, curata, cu pictura in restaurare, cu icoane frumoase si un cor pe masura (asa cred, nu l-am ascultat). M-am bucurat sa vad de cata evlavie se bucura Sfintii Ciprian si Iustina printre bucuresteni, chiar si printre cei care de obicei nu frecventeaza Biserica. Am vazut tineri si mai varstinici, femei si barbati, cu batic sau cu machiaj, citind acatistul sfintilor sau discutand intre ei, cu flori in maini sau cu lumanari. Atmosfera linistita, fara prea multi ambulanti, potrivita unui pelerinaj.
Si pentru ca mai aveam ceva timp am hotarat sa prelungim putin pelerinajul. Asa am ajuns la biserica Stavropoleos, bijuteria din centrul capitalei. Minunata biserica era aproape goala, doar cateva persoane se inchinau sau o admirau. Ne-am inchinat si am mai zabovit putin in atmosfera aceea dumnezeiasca, mai ales ca domnita a vrut sa sarute toate icoanele si sa reorganizeze pernele din strane.
Am lasat Stavropoleos si ne-am indreptat spre biserica cea mai draga mie: biserica Rusa. Imi era atat de dor de ea, n-am mai fost de mult...de prin Postul Mare. Aici am trait unele dintre cele mai frumoase momente ale vietii mele: slujbe duminicale, privegheri, cel mai minunat paraclis al Maicii Domnului pe care l-am auzit, predici profunde si sa nu uit cel mai minunat moment din viata mea de adult: cununia noastra. Asa ca aveam multe motive sa-mi doresc sa ajung aici...
Ne-am inchinat, domnita era tare bucuroasa sa sarute icoane si sa faca inchinaciuni! Era asa liniste si atat de bine...Apoi am zabovit pe bancile de afara, mai ales ca erau si parteneri de joaca pentru domnita: doi batranei si un pusti.
As fi vrut sa ajungem si la Darvari, dar era atat de bine la Rusa ca nu m-a putut desprinde de ea!
M-am intors acasa cu inima plina de lumina, ca si cum as fi fost la Sihastria! Si ii multumesc Domnului pentru ziua aceasta!
Nicoleta