marți, 17 mai 2011

Puiul mic si furnicutele

Puiul mic intalneste pietricele mici, negre si miscatoare. E fascinat! Asa ceva n-a mai descoperit pana acum! N-a mai stat asa de aproape de ceva atat de minunat, interesant, de asemenea jucarii!
Din picioare puiul mic se aseaza pentru a le vedea mai bine...se apleaca sa le vada si mai bine. Oare poate sa le prinda? Intinde degetelele mici si nesigure si incearca sa le apuce. O data, de doua ori, de trei ori; ridica degetele de jos, bucuros de micuta prada. Dar ...nimic, pe pamant micile vietati isi continua drumul. Este dezamagit, dar nu atat de dezamagit ca sa nu mai inceerce o data. Intinde iar degetele mititele si apuca pietricica, le ridica vesel sa vada ce a prins. Nimic, nimic; de sub degetele picioruse mici mici si negre duc in viteza pietricica. Incearca din nou, acum cu un singur deget, cel mai bun al lui, cu care reuseste orice. Cu o miscare cat se poate de sigura pentru un pui de aproape un an, prinde sub buricelul degetului micul trup! Il ameteste cu o miscare rapida si cand incearca sa-l prinda in pensa degetelor...acesta dispare din nou.
Aha, deci asa se prind micile pietricele! Intinde iar degetelul fermecat si invarte pietricica de cateva ori. Ametita, aceasta renunta; e gata sa se apropie de nasucul cel curios. Dar cand degetelele mici sunt gata sa se ridice triumfatoare o mana mare il opreste: Em, lasa furnicutele sa mearga la casuta lor!
Aha, deci astea sunt furnici! Nu pietricele! Data viitoare va fii mai pregatit!
Ce ziceti, vanator sau om de stiinta?

5 comentarii:

Loredana spunea...

e atat de frumos si de duios sa ne vedem puii mici cum descopera lumea!

Anonim spunea...

Em, vanator, nu cred. Sigur om de stiinta ;))

AdrianaB spunea...

Nici una, nici alta..
Puiul mic si curios, descopera lumea)

DoarEu spunea...

Buna ziua!

Va rog mult sa ma ajutati la promovarea mini proiectului cu povesti personalizate pentru copii.

Sa imi faceti putina reclama printre prietenii care au copii, nepoti, fini....etc.

Multumesc! (am zis ca daca blogul cu povesti are aspect nou, sa profit).

http://povestilelizei.blogspot.com/2011/05/povesti-personalizate-pentru-copii.html#comments

Toate cele bune,

Claudia

Irina spunea...

ce-mi place faza asta cand umbla cu degetelele-penseta, sunt asa scumpi ))