marți, 21 aprilie 2009

HRISTOS A INVIAT!

Am revenit si noi la casuta noastra, dupa pelegrinari atat de minunate...
Dupa o Saptamana a Patimilor cu denie in fiecare seara, am avut mare, mare bucurie sa petrecem Invierea Domnului la biserica din Slobozia-Campina.
Este un obicei al nostru, in fiecare an, sa petrecem Pastele la Campina. Nu doar pentru ca mama este singura, dar si pentru ca gateste minunat si noua ne place tare tare mult zona aceea.
Am plecat in Sambata Mare, foarte de dimineata pentru a nu prinde aglomeratie pe drum si pentru ca aveam de dus branzica pentru pasca si oua pentru cozonac., mielul...si trebuia sa participam la pregatirile finale, nu?
Asa ca odata ajunsi am finalizat cozonacul si pasca, au iesit bune ca in fiecare an, bors de miel cu leustean proaspat, friptura de miel (nu suntem mari mancatori de carne de miel, dar o data pe an ne place), sarmalute in foi de vita.
Seara, Maria noastra nu prea a vrut sa doarma, parca stia ea ca se petrece ceva, s-a culcat abia pe la 22, iar pe 23 am trezit-o ca sa mergem la Inviere. A fost tare cuminte, desi mare parte in noapte a stat treaza, dar a recuperat a doua zi. Sfanta Liturghie ne-a adus multa multa bucurie, la fel ca si atmosfera minunata din biserica. Dupa somnul binefacator si o masa frugala ne-am indreptat voiosi spre dealurile din jurul orasului; nu mica ne-a fost mirarea sa constatam ca foarte multi campineni au ales sa petreaca aceasta zi la iarba verde -este adevarat ca a fost o zi superba.
Luni n-am ajuns la biserica, dar am ajuns la Paraul Rece si la Sinaia - ne-am refacut admirand brandusele, primulele, si brebeneii din padure, am respirat aer curat si ne-am amuzat privind incercarile micutei noastre alpiniste.
Iar astazi de dimineata am mers la Liturghie la Manastirea Sfantul Ioan Evanghelistul din Cornu. O manastire noua si foarte foarte frumoasa situata pe un deal de unde se infatiseaza privirii o priveliste de vis. Biserica este mica, dar a meritat sa stam inghesuiti, caci slujba a fost atat de frumoasa, maicile canta in strana minunat, iar parintellte Arsenie Muscalu, nu mai are nevoie de nici o prezentare... Va recomand cu caldura sa mergeti.
Si am ajuns si acasa, unde ne simtim atat de bine, odihniti si cu atat de multa bucurie in inimi.
Doamne iti multumim pentru toate binecuvantarile Tale.

2 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

Cu adevarat a inviat!bine ati revenit!

adriana spunea...

Adevarat a Inviat!...ai facut o descriere asa frumoasa, incat pentru cateva minute, am avut senzatia ca am fost si eu cu voi...