Ingredientele:
- 200 grame faina (eu am pus 150 gr faina integrala si 50 gr faina alba)
- 10 gr drojdie proaspata (se poate folosi si o lingurita drojdie uscata)
- o lingurita de zahar (eu am folosit brun)
- o lingurita praf de copt
- o lingura ulei
- 2 linguri iaurt simplu
- 2 linguri lapte dulce
- 2-3 linguri de apa calduta
- sare
Cum procedam...Drojdia se pune intr-un castronel impreuna cu zaharul si apa calduta si se lasa 5 minute pana la dizolvarea completa.
Faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Apoi se adauga uleiul, iaurtul, laptele, si la urma drojdia dizolvata. Se framanta 5-6 minute (daca aluatul este moale mai puteti pune 1-2 linguri de faina). Aluatul meu a fost cam moale si pentru ca am folosit faina integrala asa ca am mai pus treptat aproape 2 linguri de faina. Trebuie sa rezulte o coca elastica, nelipisioasa si placuta la atingere. Aluatul se lasa la dospit timp de 10-15 minute (eu am lasat mai mult pentru ca laptele si iaurtul pe care le-am folosit erau reci).
Cand timpul de dospire a trecut, iar cuptorul este incins la 140 grade se imparte aluatul in 4 bile care se intind usor cu sucitorul; trebuie sa aiba o grosime cam de 1 cm, se aseaza in tava unsa cu ulei sau cu hartie de copt si se da la cuptor timp de 10-15 minute.
Si gata. Sunt foarte gustoase, seamana la textura cu turta dulce si le puteti papa in 30 de minute!
Pofta buna!
Nicoleta
3 comentarii:
Arata foarte...''biblic''. M-am gandit imediat la Iisus Hristos, cind le-am vazut.
@Alina, si eu tot as am gandit!,,,cred ca sunt tare gustoase...incerc sa fac si eu...multumim Nicoleta, de reteta...
Aveti dreptate, eu nu m-am gandit la asta...cred ca eram prea ocupata sa mananc:)
Am repetat reteta si le-am lasat un pic mai mult la dospit dupa ce le-am intors si au fost mai pufoase.
Trimiteți un comentariu