marți, 8 septembrie 2009

Zi grea

Astazi a fost pentru mine o zi grea, nu doar pentru ca micuta noastra n-a fost acasa de ziua ei, ci mai ales pentru ca am fost mamica de imprumut pentru 15 minute... Cele mai grele minute din viata mea de mama. Nu stiu daca as fi fost la fel de impresionata daca nu as fi avut la randul meu un pui, dar acest aspect nici nu mai conteaza.
In clinica astazi s-a facut un curs de instruire cu mamicile, iar piticii au ramas in grija asistentelor si a rezidentilor mai mici. Mi-a atras atentia cu copilas cu encefalopatie care plangea saracutul ca din gura de sarpe dupa mamica lui. In incercarea de a-l linisti am observat ca in urma comportamentului sau autoagresiv o parte importanta din buza inferioara lipsea. M-a durut sufletul sa-l vad asa, cred ca este cel mai mic pacient cu comportament autoagresiv pe care il vad. Pentru cei mai mari este putin mai usor, avem medicamente pentru acest tip de comportament, dar la 3 ani si cateva luni sunt cam interzise...
Si este aproape imposibil de contentionat cu metode blande; cum sa-l faci sa nu se mai muste de buza? Acest copilas isi musca si manutele, dar acum le are pansate si puse in ciorapei si nu le mai musca, daca s-ar lovi la cap i-am putea pune o casca...Ne-am gandit la un fel de capastru care sa nu-i permita sa deschida gura prea mult pentru a nu se mai musca, desi mie metoda asta mi se pare cam radicala. Ma intreb ce e mai bine: sa-l lasam sa se muste sau sa-l constrictionam atat de dur? Ce e mai bine pentru el?
Maine aflu cum il cheama, poate il treceti la rugaciune...

4 comentarii:

Alina spunea...

''Buza inferioara lipsea'', ''autoagresiv'', ''capastru'' - cata durere... :( :( :(
Asa se nasc sau dobandesc?

nicoleta spunea...

Baiatul despre care v-am povestit asa s-a nascut. A avut ceva probleme la nastere.

Anonim spunea...

Draga mea,
In sfarsit ti-am trimis si eu un mail dar nu stiu daca adresa ta niazescu@yahoo.com mai este valabila deoarece mailul meu nu a ajuns la tine.
Doamne ajuta!
Alexandra

nicoleta spunea...

raga Alexandra,
nu a ajuns pentru ca adresa este nlazescu@yahoo.com:))