miercuri, 5 august 2009

Eu si furnicile

De 3 ani de cand m-am mutat aici am observat in baie furnicute. Pana acum nu m-au deranjat, isi vedeau de treaba lor si eu la fel. Poate le mai luam cu matura sau cu aspiratorul dar nu ma deranja prezenta lor.
De cand am inceput s-o diversific pe Maria si au aparut urmele aferente de mancare pe gresie, au venit furnicutele si in bucatoarie, la ospat. Nici asa nu m-au deranjat. Maria a avut o perioada in care se cam speria de ele, dar atat.
De cand ne-am intors din concediu insa, furnicutele s-au obraznicit - au ajuns pe blatul din bucatarie si misuna pe unde nu au voie. Asa ca ma deranjeaza...
N-as vrea sa intervin cu substante care pot ajunge si pe pielea Mariei, mai ales pe masa.
Aveti idee cum pot scapa de ele?

3 comentarii:

Alinadel spunea...

stiu ca nu le place sarea de bucatarie.... incearca, eu am scapat de ele cu sare :-)

Loredana spunea...

exista la farmaciile veterimare sau din orice loc unde se poate cumpara insectidice un praf care se presara in crapaturil de unde observi ca ies ele. e foarte eficient. trebuie sa ai foarte mare grija ca fetita sa nu puna mana pe el. nu e foarte toxic , dar e bine sa previi.
pe noi ne-a ajutat din primul an de cand ne-am mutat la casa.
nu stiu daca stai la casa sau la bloc, lsa casa stiu ca e esential sa nu le strici musuroiul ca daca le strici casa lor se zice ca se muta in casa ta.
si iar e bine, pe cat posibil, sa nu lasi firmituri pe jos care sa le atraga.

nicoleta spunea...

Multumesc, fetelor, voi incerca.
De fapt deja am incercat cu sare si s-au rarit pe masa.
Loredana, stam la bloc, la etajul 6, ma tot intreb unde isi au musuroiul...Voi intreba la farmaciile veterinare. Multumesc inca o data