vineri, 20 martie 2015

Ziua sosetelor diferite

Iustin a fost azi mai original:)
Sau...olika strumpor dagen!  Maine este ziua internationala a Sindromului Down. 21 martie nu a fost aleasa intamplator, ci intrucat persoanele cu sdr Down au trei cromozomi in perechea 21. Multi sarbatoresc ziua purtand sosete din perechi diferite in acea zi, pentru

a arata ca diversitatea e buna. Anul acesta 21 martie pica sambata asa ca ziua sosetelor diferite a avut loc azi. Maria a mers la scoala cu sosete din perechi diferite, la fel ca toti colegii ei! Am fost un pic surprinsa sa vad ca si la ora de balet fetitele au respectat ziua!! Mi-a placut initiativa, acum copilasii stiu ca printre ei se afla si copii speciali care vor sa se bucure de o copilarie la fel de frumoasa ca si a lor!

7 comentarii:

@irina_sweet_home spunea...

ce frumos!imi place cum privesc ei, ca societate, persoanele cu dizabilitati.La noi suntem foarte, foarte departe de civilizatie in privinta asta.

Mariana spunea...

Ce obicei drăguţ! Desigur toţi copilaşii au fost curioşi să vadă ce şosete au ceilaţi. Iustin e original, da...:)

nicoleta spunea...


Da, fetelor, foarte frumos, chiar si personalul, profesorii au venit cu sosete diferite!
Mariana, Iustin e mereu original;)

Claudia spunea...

Chiar ca e minunat. Un gest atat de mic ce spune atat de multe!

Loredana spunea...

cat de impresionant! Cu atat mai mult ca cat se implica cu totii!

Anonim spunea...

Sper ca şi la noi să vedem astfel de iniţiative, mai ales în rândul copiilor. Ei au capacitatea de a transmite mult mai bine asemenea mesaje. Mai greu e cu adulţii, pe-aici.

nicoleta spunea...

Mari, am inteles ca ideea a avut-o o fetita de 10 ani a carei sora mai mare are sdr Down. Cu alte cuvinte,initiativa a plecat de jos!