sâmbătă, 7 februarie 2015

Si la alte case...

Cu alte cuvinte, despre diversificare, varianta suedeza.
Iustin are 6 luni, asa ca am mers la controlul de 6 luni plus vizita medicala. Incepem cu catarit, masurat, jucat, evaluat, cu asistenta. Apoi incepe discursul despre diversificare: fara zahar, fara sare, fara miere, fara frunze verzi (putin patrunjel e admis), fara sfecla (!), fara lapte de vaca, in rest tot ce mancam noi (!!). Noi mai mancam cate o coasta de porc, am banuit ca pot s-o mai aman, n-am mai intrebat.
Apoi vine medicul, il vede si decide ca e un copil sanatos, asa ca trece la povestea diversificarii:  are nevoie de fier, sa ii dau terci de cereale, dar nu din cel facut de mine ci din cel cumparat pentru ca e imbogatit cu Fe. In plus sa-i pun in piureul de legume sau pe tartinute cu paine alba (!!) pate de ficat din comert ca are mult ficat si e tare bun pentru copil (NB: in sarcina mi s-a recomandat sa nu mananc ficat pentru ca are prea mult fier, cu mentiunea ca pot manca pate de ficat pentru ca are foarte putin ficat!). Bun, mergem acasa si citim ambalajele: terciul lor minunat contine printre altele grasime din lapte, smantana si proteine din lapte. Eu banuiesc ca e vorba acolo de lapte de vaca si nu de mama!! Pate de ficat: in afara ca ficatul e pe locul cinci in lista de ingrediente, produsul mai contine: grasime de purcel, zahar, smantana, multime de E-uri!
Eu stiu ca sunt vikingi, dar chiar asa, macar de recomandau si ei un cotlet ceva, nu?
Am inceput cu mar ras, n-are fier, dar ii place!


5 comentarii:

Claudia spunea...

M-am amuzat copios, Nico draga!:)

Loredana spunea...

Doamne ajuta! Sa creasca mare si voinic!

nicoleta spunea...

Claudia, ar fi amuzant de n-ar fi si putin tragic. Eu am vazut sugari de 10 luni hraniti cu chiftelute la Ikea, dar am crezut ca-i optiunea mamei si nu litera cartii de Puericultura!
Loredana, multumim, la fel va dorim si voua!

Aurelia spunea...

Ha ha ha! Nu pot decat sa rad! daca as vorbi, as risca sa fiu apriga la judecat ;)

nicoleta spunea...

Aurelia, am ras si eu, n-am comentat ca nu aveam cu cine:) Si totusi nu-i inteleg, multi copii au alergii si ma gandeam ca ar putea fi mai atenti!