vineri, 7 noiembrie 2014

Scoala Montessori

Orarul Mariei:)) Incepe cu trezirea, mic dejun, haine, dinti, geaca, geanta, masina si ajuns la scoala, afara,  adunarea iar mai apoi cateva randuri cu 'nu stiu':). Ziua se termina cu pranz si afterschool. La prima vedere ai zice ca nu fac nimic la scoala sau copilul asta e cu capul in nori (ceea ce e posibil). De fapt ea stie doar ca intre adunarea de dimineata si pranz lucreaza, dar fara sa stie ce. Isi aleg materialele in functie de ce isi doresc si nivelul la care sunt.


Am inscris-o pe Maria la o scoala Montessori pentru ca stiam ca se lucreaza pe programa individualizata iar ea avea nevoie de asa ceva datorita dificultatilor ei cu limba suedeza, speram sa lucreze cu ea mai mult pe limba. Acum insa observ ca progresele ei sunt impresionante in toate domeniile  si asta fara prea multa munca:)) din partea ei sau stress din partea mea. E adevarat ca cele patru ore de la scoala sunt intensive, se munceste pe branci, fiecare cu materialul lui (ca sa evite aparitia concurentei).  Au o singura tema pe saptamana, pe care o face singura intr-un sfert de ora.
Ceea ce insa este incurajator este ca merge cu drag la scoala, dimineata e prima in picioare. Pleaca cu regret de acolo...

4 comentarii:

Mariana spunea...

Întâi, bine ai revenit şi o îmbrăţişare mare!
Apoi, felicitări Mariei pentru rezultate şi perseverenţă.
Îţi aştept postările cu nerăbdare!

nicoleta spunea...

Multumesc, Mariana! Te imbratisez si eu!

Ligia spunea...

Bine ai revenit :)

nicoleta spunea...

Multumesc, Ligia!