marți, 18 decembrie 2012

Schimbul de ornamente de Craciun ale copilasilor ortodocsi

Pentru a mai ostoi putin dorul de toate ale noastre, ne-am inscris si noi anul acesta la schimbul de ornamente de Craciun ale copilasilor ortodocsi. Si ce aventura s-a dovedit!! Nu doar datorita timpului scurt pe care il am in compania copiilor, cat mai ales datorita greutatii de a ne mobiliza. Dar am reusit, speram ca destinatarii isi vor primi decoratiunile in timp util.
Marturisesc din start ca nu prea suntem genul care sa lucreze acasa cu copiii, Maria realizeaza multe lucruri  la gradi si ni le prezinta cu mare bucurie, noi le admiram si eu le expun pe la cabinet, iar eu prefer croseta, hartiei lipite.
Pornind de la decoratiuni traditionale suedeze, care nu au nimic de-a face cu partea religioasa a sarbatorii, ne-am gandit noi sa facem o scena a Nasterii. Maria a fost marea realizatoare, s-a ocupat de colorat si lipit, iar eu mai mult de decupat, intrucat o foarfeca in mana ei se poate tranforma intr-o mica drama (care il implica si pe fratele ei, mare iubitor de foarfeci si alte obiecte taietoare). Em a ajutat si el la lipit in special si la tarat decoratiunile prin casa, cand acestea au fost gata. Pentru testarea trainiciei, fireste.
Rezultatul a fost relativ multumitor, anul viitor vom sti mai bine si promitem sa face scena Nasterii mai elaborata! Ne lipsesc pastorii si oita e cam stinghera, dar isi are locul ei bine stabilit. O lanita creata ne-am dorit pentru ea, dar ne-am facut griji cu trimisul, sa nu se considere marfa de contrabanda...Am cautat pe net ideea de la care am pornit, dar n-am reusit inca sa dau de ea. Asa ca va prezint ce ne-a iesit noua! Pe spate Maria a scris cu litere stangace primele ei cuvinte in suedeza, GOD JUL, ceea ce va dorim si voua!
Este mai potrivita pentru geam decat pentru bradut, cred eu.

4 comentarii:

Loredana spunea...

Daca nu stim sa privim si emotia, jocul, bucuria, dragostea, frumusetea clipei petrecute inpreuna, nu vom sti ca e perfecta.
Sper la pregatirile de Craciun sa aveti!

salmi spunea...

Sarbatori frumoase sa aveti draga Nicoleta, impreuna cu dragii tai. Va pup cu drag, mi-e dor de zilele petrecute in karlskrona! ;)

Anonim spunea...

Iubiți mei în Hristos Domnul,
Sunt autorul articolelor de pe site-ul www.hristosainviat.ro
Vă invit să citiți ce postez pe acest site și, dacă veți socoti de cuviință, să preluați sau să promovați materialele de acolo.
Doamne miluiește !

Aurelia spunea...

Vai, uite ca am ratat postarea asta. Ce rusine imi e!
Multumim inca o data!