miercuri, 28 octombrie 2009

Toamna in Dobrogea

Pentru ca suntem binecuvantati sa avem parintii in zone minuate am profitat de vremea frumoasa de la sfarsitul saptamanii trecute pentru a ne plimba. Am ajuns in locuri noi si in unele mai vechi, dar foarte dragi.
Prima noastra oprire a fost la Capidava, o localitate pe malul Dunarii cunoscuta pentru cetatea cu acelasi nume. Desi sotul este pasionat de istorie, motivul drumului nostru a fost manastirea Sfintii Epictet si Astion care se construieste acolo. Zona este minunata, de pe colina unde se construieste acum manastirea peisajul cuprinde Dunarea, padurea, cerul albastru:
Nu-ti vine sa mai pleci, mai ales cand ai asa un ghid:
Cetatea dacica m-a impresionat si ea:
Apoi, imi doream de mai mult timp sa vad biserica rupestra de creta de la Basarab/Murfatlar. Din pacate biserica este inca in consolidare (de cativa ani) asa ca nu am putut vedea decat cariera de creta si constructia ridicata la intrarea in biserica rupestra:Sambata am incheiat-o noaptea, pe malul marii, la aerosoli...

Duminica ne-am bucurat de ospitalitatea parintelui Iustin de la Manastirea Sfantul Ioan Casian, unde am mai fost, dar unde ne intoarcem cu multa bucurie.


Ne-au incantat si florile de toamna si colina plina de branduse


Si ne-am intors. Doar mirasma mierii de floarea soarelui luata de la manastire imi mai ostoieste dorul de duca pana la urmatoarea plimbare...

Un comentariu:

Ena si Alexandra spunea...

Nicoleta, ai castigat concursul blogului nostru! Te asteptam cu detaliile legate de adresa si alegerea ta in ceea ce priveste brosa la anastasiena@yahoo.com. Felicitari!