joi, 31 mai 2012

2 ani bilingvi

Zilele trecute am avut putin timp sa rasfoiesc postari vechi si foarte vechi de pe blog. Si am constatat ca am insemnat lucruri pe care intre timp le-am uitat. Asa ca ma gandesc serios sa reiau obiceiul de a scrie mai des, mai ales lucruri legate de copii. Iata unul dintre cele pe care mi-ar place sa le citesc peste ceva ani despre feciorasul nostru care azi a implinit doi ani.

Emanuel e destul de mult in urma Mariei in ce priveste limbajul (ma refer la dezvoltarea limbajului cand Maria avea 2 ani), dar ce e al lui e al lui: deja vorbeste doua....uneori deodata:

 - Maria: Multumesc, mami pentru jucarie!
Din spatele ei, Mano, incantat nevoie mare: tack, tack, tack

- Dimineata ma ajuta sa punem masa pentru micul dejun. Duce laptele cu grija si repeta: apte, apte, mjolk (nu cumva sa uite)

- Pe maimutica lui de jucarie o cheama Appa (apasat pe "p"), dar n-o incurca niciodata cu apa de baut sau cu marea cea mare, care sunt tot apa, dara fara "apasare"

La Multi Ani, dragul meu dulce, iti multumim ca ne inseninezi diminetile cu zambetul tau si ca ne faci sa simtim ca in fiecare zi Domnul este cu noi!
De acum nu vom mai avea nevoie sa ducem masina la spalatorie sau la service:)) Se ocupa ei si de asta!